• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 17 °C

Büyükşehir’den Sıradışı Çevre Koruma Çalışması

Büyükşehir’den Sıradışı Çevre Koruma Çalışması
Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Özel Atık Şube Müdürlüğü'nce toplanan ömrünü tamamlamış lastikler,...

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı Özel Atık Şube Müdürlüğü'nce toplanan ömrünü tamamlamış lastikler, çevre düzenlemesine kazandırılarak, park ve bahçelere saksı olarak geri dönecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi, çevreyi koruma konusundaki sıradışı çalışmalarına bir yenisini ekledi. Ömrünü tamamlamış lastikler, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ile Makine İkmal Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı'nın ortak çalışması ile çevre düzenlemesine kazandırılarak, bir nevi geri dönüşümü sağlanacak. Örnek uygulama olarak Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ek hizmet binasının çevre düzenlemesinde kullanılan lastikler, yakında Adana genelindeki tüm parklarda saksı olarak kullanılacak.

TOPRAĞI KİRLETMEYECEK, SAKSI OLARAK KULLANILACAK

Mevcut yönetmelik uyarınca ömrünü tamamlamış lastiklerin açık alanda biriktirilmesinin doğru olmadığına dikkat çeken Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, "Topladığımız lastiklerin bir kısmını çevreyi güzelleştirmek adına bu şekilde kullanmaya karar verdik. Çeşitli işlemlerle toprağa verebileceği zarar asgari düzeye indirilen lastiklerimiz yakında belediyemizin parklarında da saksı veya çevre düzenleme öğesi olarak kullanılmaya başlanacak" dedi.

Ömrünü tamamlamış lastik ve benzeri maddelerin, geri dönüşüm ile çevre düzenlemesi uygulamalarında kullanılmasına dair örneklerin dünyada sıkça görüldüğünü ifade eden, Özel Atık Şube Müdürü Çağrı Ün de, "Şehrimizde, dünyada örnekleri görülen bu tarz çalışmaların uygulanıyor olması mutluluk verici. İşe yaramayacak gibi görünen lastikler, parklarımıza renk katacak. Geri dönüşüm projeleri kapsamında çalışmalarımıza hep birlikte devam edeceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir’den Sıradışı Çevre Koruma Çalışması

Büyükşehir’den Sıradışı Çevre Koruma Çalışması

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim