• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Büyükşehir’den Sinekle Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükşehir’den Sinekle Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve haşerelerle mücadele için bin 100 kişilik ekip kurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, sivrisinek ve haşerelerle mücadele için bin 100 kişilik ekip kurdu. İlaçlama çalışmalarına larva dönemi öncesinde yoğunluk veren ekipler, Antalya genelinde biyolojik, kimyasal ve kültürel mücadele yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri yaklaşan larva dönemi öncesi hazırlıklarını tamamladı. 19 ilçeye ilaçlama hizmeti verecek Büyükşehir Belediyesi, ekiplerini oluşturdu. Muratpaşa, Konyaaltı, Kepez, Aksu, Döşemealtı, Kemer, Kumluca, Finike, Demre, Kaş, Korkuteli, Elmalı, Serik, Manavgat, Alanya, Gazipaşa, İbradı, Gündoğmuş ve Akseki'de toplamda bin 100 personel ve 157 araç ile sivrisinekle mücadele ediliyor.

LASTİKLER DE TOPLANIYOR

Ekipler, kış döneminde larva mücadelesi yaparak, uçkunla mücadele kapsamında üreme alanlarını ilaçlıyor. Fosseptikler, bataklıklar, akışı yavaş olan arklar, bodrumlar, sığınaklar, rögarlar periyodik olarak ilaçlanıyor. Sineklerin üreme alanı olan gelişi güzel bırakılan araba lastikleri de ekipler tarafından toplanıyor. Karada, durgun sularda sivrisineğe karşı mücadele verilirken, denizden de tekneyle falezlerdeki larvaya karşı ilaçlama yapılıyor. Çevre Sağlığı ekipleri, vektörel mücadeleyi entegre bir program çerçevesinde biyolojik, kimyasal ve kültürel olarak yürütüyor. Sağlık Bakanlığı'ndan ruhsatlı insektisit ve larvasit ilaçların kullanıldığı mücadelede, halktan gelen şikayetler de değerlendiriliyor.

VATANDAŞ DA KATKI KOYMALI

Büyükşehir Belediyesi Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü yetkilileri, vektörel mücadelenin başarıyla yürütülmesinin halkın katılımı sayesinde mümkün olduğunu belirterek, "Küçük bir su birikintisinde bile binlerce larva üreyeceği göz önüne alınırsa küçük kaplarda ve araba lastikleri içerisinde, bina bodrumlarında su birikintisi oluşması önlenmelidir. Çöpler açıkta bırakılmamalı. Fosseptik taşkınlarının önlenmesi, fosseptik kapaklarının onarılması, kesinlikle açık bırakılmaması ve sulu tarım yapılan bölgelerde önlemler alınması gerekir. Ayrıca, bazı fosseptik çukurlarının kilitli halde olan odunluk, ahır, bodrum vb. yerlerde bulunması, bahçelerde serbest bırakılmış köpeklerin olması ilaçlama işlemlerini zorlaştırmaktadır. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz" dedi.

Büyükşehir’den Sinekle Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükşehir’den Sinekle Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Büyükşehir’den Sinekle Mücadele Çalışmaları Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim