• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Büyükşehirden Şehzadeler’e Jest

Büyükşehirden Şehzadeler’e Jest
Manisa'nın Büyükşehir belediyesi olmasının ardından başlatılan toplu taşımada dönüşüm projesi hızla devam ediyor.

Manisa'nın Büyükşehir belediyesi olmasının ardından başlatılan toplu taşımada dönüşüm projesi hızla devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde 136 Nolu Şehzadeler Kooperatifi tarafından alınan Karsan Jest marka 40 adet minibüsün teslim töreni Cumhuriyet Meydanında yapıldı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşımda dönüşüm projesi kapsamında Şehzadeler ilçesinde hizmet verecek olan 40 adet Karsan Jest araçlarının teslim töreni Cumhuriyet meydanında yapıldı. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Karsan Genel Müdürü Vançın Kitapçı, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Genel Sekreteri Halil Memiş, MHP eski Manisa Milletvekilleri Mustafa Enöz, Zeynel Balkız, MESKOP Başkanı Recep Çınar, MESOB Başkanı Hasan Geriter, MAGİDER Başkanı Ayberk Aloğlu, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehzadeler mehter takımının gösterisiyle başlayan törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Karsan Genel Müdürü Vançın Kitapçı törende yaptığı konuşmada, "Karsan bu yıl 50'nci yılını kutluyor. 50 yıldır ülkemizde toplu ulaşımda hizmetler vermekte olan Karsan özellikle 2009 yılında sonra yeni vizyonu doğrultusunda ulaştırmada engelsiz çözümler içeren ürünleriyle Türk sanayisine, Türk tüketicisine ve Türk belediyelerine hizmet vermeye başlamıştır. 2009 yılındaki bu dönüşüm, Karsan vizyonundaki dönüşüm ve birbiri ardına hizmete çıkarmaya başladığı araçlarıyla bugün baktığımızda Türkiye'de, sadece Türkiye'de binden fazla büyük otobüs, bine yakın orta boy otobüs ve 4 bin adetten fazla küçük otobüs ve minibüsleriyle toplu taşımada hizmetler vermektedir. Avrupa'da, Asya'da hatta daha da öteye giderek bugün Dominik Cumhuriyetinde dahi Karsan markalı yerli üretim araçlarımız hizmet vermektedir. Bugün teslimini yapmakta olduğumuz Jest marka araçlarımız Karsan ailesinin en küçük üyelerinden bir tanesi. Jestler bugün hem kullanıcısına hem de ondan faydalanan vatandaşlarımıza ayrı ayrı değerler sağlamaktadır. Örneğin Jest alçak tabanlı ve kolay inilir binilir bir araç olması sebebiyle yaşlılara, engellilere, hareket kısıtlığı olan tüm vatandaşlarımıza kolay iniş biniş, toplu taşımadan kolay faydalanma sağladığı gibi geniş iç hacmiyle en son teknoloji içeren çevreci motoruyla, doğa dostu özellikleriyle vatandaşlara katma değer yapmaktadır. Diğer yandan kullanıcılarına ekonomisiyle, düşük yakıt tüketimi, kolay onarılan motoru, ekonomik bakım masrafları, düşük dönüş çapı, ara sokaklara rahat girip çıkma imkanıyla kullanıcısına da ayrıca değer katmaktadır." dedi.

HAYALLER GERÇEĞE DÖNÜYOR

Konuşmasına bu sabah 84 yaşındayken hayatını kaybeden Manisa'nın 2 dönem belediye başkanlığı yapan Ertuğrul Dayıoğlu'na Allah'tan rahmet geride kalanlara başsağlığı dileyerek başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Toplu taşıma hatları optimizasyonu kapsamında alınmasına öncülük ettiğimiz 40 adet Karsan Jest marka araçların tanıtımı için bir aradayız. Manisa'da geçtiğimiz dönem başlattığımız 2012 yılında başlattığımız toplu ulaşımda dönüşüm hamlemiz o dönem Manisa merkezde gerek sürücülerin gerek vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmıştı. Manisa'mızın Büyükşehir olmasıyla birlikte köyleri ilçe merkezlerine, ilçeleri birbirine ve Manisa merkezine bağlayacak dev ulaşım hamlesini başlattık. Ulaşım alanında il genelinde ulaşım ana planlarını yaparak Manisa genelinin ulaşım ağlarının geniş açılı bir fotoğrafını çekme fırsatı da bulduk. Bunun hemen ardından ihtiyaç duyulan bütün bölgelerimizde vatandaşlarımızı modern, konforlu, belli bir kural içinde akış gösteren yeni ulaşım sistemleriyle buluşturmaya başladık. Başlattığımız dev ulaşım hamlesi kapsamında ilk olarak Yunusemre ilçemize bağlı Muradiye bölgemizdeki kooperatiflerimizi bir araya getirdik ve o bölgede hizmet veren toplu taşıma araçlarının yenilenmesine öncülük ettik. Çok değil bundan 2-3 yıl önce herkese hayal gibi gelen bu çalışmayla Muradiye ile Manisa merkezi arasındaki mesafeleri kaldırmış olduk." diye konuştu.

YENİ GÜZERGAHLAR

Yeni araçların 6 metre uzunlunda ve 40 adet olduğunu dile getiren Başkan Ergün, "Şehzadeler ilçe sınırlarımız içerisinde bulunan mahallelerden Manisa il merkezine hizmet veren bu 80 araç yeni toplu taşıma araçları optimizasyon çalışması ile tek havuz içine alınarak, alçak tabanlı, engelliye uygun, 6 metrelik 40 araca dönüştürülüyor. Yeni belirlenen bu hatta toplam 7 güzergah olarak düzenlemesi yapıldı. Belediye hizmeti içerisinde de Karaağaçlı, Sancaklı İğdecik, Hacıhaliller ve Yeşilköy hatlarında da Manisa Büyükşehir Belediyesine ait her hatta birer araç çalıştırılmak üzere 4 aracımızın kooperatifle entegrasyonu sağlandı. Tek havuz içine alınan bu toplam 7 hat, Karaağaçlı, Sancaklı İğdecik, Hacıhaliller ve Yeşilköy mahallelerinden Manisa il merkezine, yine Sancaklıiğdecik ve Hacıhaliller mahallerinden Turgutlu ilçe merkezine. Sancaklıiğdecik hattı da iki güzergah olarak düzenlenerek, Uzunçınar, Kayadibi, Çeşmebaşı mahallelerinden de Manisa il merkezine toplu taşıma hizmetine hayırlısıyla başlamıştır."

TROLEYBÜS 2017 YILININ SONUNDA

Ulaşım hatlarının modernleştirmekle işlerinin bitmediğini kaydeden Başkan Ergün, "Bu araçlarımızın geçeceği yolların kalitesini de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak yükseltme çalışması içerisindeyiz. Yaptığımız asfaltlama çalışmasının maliyeti de yaklaşık 150 milyon TL'ye yaklaşıyor. Bunu da inşallah yapma çaba ve gayreti içindeyiz. İlimiz merkezinde troleybüs projesini hayata geçirmek için de çalışmalarımızın hazırlandığının müjdesini vermek istiyorum. Manisa merkezi ile Organize Sanayi Bölgesi arasında çalışacak troleybüs projesi ile ilgili firmalarla görüşmelerimiz devam ediyor. Allah'ın izniyle 2017 yılının ikinci yarısı bu projemiz de Manisa'mızda hayata geçirmeyi hedefliyoruz." dedi.

Başkan Ergün büyükşehir belediyesi olarak yaptıkları diğer hizmetlerden bahsetmesinin ardından Karsan jest minibüsü şeklindeki pastanın kesimi yapıldı.

Karsan Genel Müdürü Vançın Kitapçı Jest aracının maketini ve araçların sembolik anahtarını Başkan Ergün'e teslim etti. Yapılan dua ve kesilen kurbanın ardından Başkan Ergün ve beraberindekiler yeni araçları gezerek şoförlerine kazasız belasız seyahatler diledi. Başkan Ergün tören alanında vatandaşlardan büyük ilgi görürken bir araca da binerek direksiyon başına geçti.

Büyükşehirden Şehzadeler’e Jest

Büyükşehirden Şehzadeler’e Jest

Büyükşehirden Şehzadeler’e Jest

Büyükşehirden Şehzadeler’e Jest

Büyükşehirden Şehzadeler’e Jest

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim