• BIST 9057.84
  • Altın 2293.152
  • Dolar 32.3114
  • Euro 35.0969
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Büyükşehir’den Örnek Dönüşüm

Büyükşehir’den Örnek Dönüşüm
Büyükşehir Belediyesinin Bursa'ya örnek olması amacıyla kendi lojmanlarında uyguladığı kentsel dönüşüm tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesinin Bursa'ya örnek olması amacıyla kendi lojmanlarında uyguladığı kentsel dönüşüm tamamlandı. Ertuğrulgazi Mahallesindeki yenilenen bloklarda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın sağlam ve modern, örnek yeni bir yaşam alanına daha kavuştuğunu söyledi.

Bursa'nın çağdaş bir geleceğe taşınmasına, yatırımlarıyla öncülük eden Büyükşehir Belediyesi, Ertuğrulgazi Mahallesi'nde yer alan Büyükşehir bloklarını yenileyerek Yıldırım İlçesi'ne değer kattı. Bölgedeki dönüşüm kapsamında; Huzurevi altında bulunan ve artık eskiyerek çürüğe çıkan Büyükşehir Belediyesi lojmanları yıkılarak, 2 yıllık süre içerisinde yeniden yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın sağlıklı ve yaşanabilir kent olması yolundaki çalışmaları büyük titizlikle sürdürdüklerini ifade etti. Kentin birinci derecede deprem bölgesinde yer aldığını ve riskli binaların mutlak surette yenilenmesi gerektiğini kaydeden Başkan Altepe, "Belirlenen ilçelerde kentsel dönüşümler konusunda öncüyüz. Daha önce bize ait 15 blok lojman bu bölgede yer alıyordu. Bunlar risk oluşturuyordu. Muhtemel depremde mal ve can kayıplarının yaşanması kaçınılmazdı. Hemen hareket geçtik ve lojmanların tahliyesini gerçekleştirdik. Yerin yeniden yapılması konusunda müteahhit firmaya yetki verdik. 15 blokluk eski daireler yerine yeni bloklar inşa edildi. Pırıl pırıl, sağlam, statik açıdan güvenli, içi ve dışıyla kaliteli daireler bölgeye değer kattı" dedi.

Ertuğrulgazi'deki dönüşümle örnek uygulamalardan birini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını vurgulayan Başkan Altepe, "Temennimiz, tüm site ve apartman sakinlerinin bu şekilde binalarını yenilemeleridir. Huzur içerisinde, gönül rahatlığıyla evlerinde oturabilmeleri ve deprem korkusu yaşamamalarıdır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Büyükşehir’den Örnek Dönüşüm

Büyükşehir’den Örnek Dönüşüm

Büyükşehir’den Örnek Dönüşüm

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim