• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C
  • İzmir 10 °C

Büyükşehir’den Orhangazi’ye Hizmet Yağmuru

Büyükşehir’den Orhangazi’ye Hizmet Yağmuru
Büyükşehir Belediyesi merkeze yeni bağlanan ilçelerdeki hizmet kervanına Orhangazi ilçesinde de ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, futbol sahası ve...

Büyükşehir Belediyesi merkeze yeni bağlanan ilçelerdeki hizmet kervanına Orhangazi ilçesinde de ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, futbol sahası ve hanımlar lokalini ekledi.

Yapımı tamamlanan tesisleri peş peşe halkın hizmetine açan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece bir günde 52 milyon liralık yatırımları hizmete açtıklarını belirterek, ulaşımdan spora, alt yapıdan tarihi mirasa kadar 10 milyonlarca liralık yatırımların da yolda olduğunu söyledi. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da "Büyükşehir gelince ne olacak?" diye soranlara en güzel cevabın bugün hizmete alınan yatırımlar olduğunu belirterek, ilçeye katkıları nedeniyle Başkan Altepe'ye teşekkür etti.

Bursa'yı geleceğe taşıyacak projeleri bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, merkeze yeni bağlanan ilçelerdeki yatırım hamlesini hız kesmeden sürdürüyor. Orhangazi ilçesinde de ulaşımdan çevreye, spordan tarihi mirasa ve turizme kadar her alanda önemli projeler hazırlayan Büyükşehir Belediyesi, tamamlanan projeleri de halkın hizmetine açmaya başladı. İznik gölünde BUDO seferlerin başlatılması, yolların asfaltlanması, arazi yollarının düzenlenmesi, çöplük alanlarının rehabilitasyonu, yeni park alanlarının açılması, Orhangazi sahil bandı, Orhangazi kent meydanı, kaplıca çalışmaları, su kanallarının düzenlenmesi, dere ıslah çalışmaları tarihi eserlerin restorasyonu gibi projeler üzerinde çalışan Büyükşehir Belediyesi, Orhangazi'de yapımı tamamlanan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi, futbol sahası ve hanımlar lokalini hizmete açtı.

BUSKİ'DEN ALTYAPIYA 51 MİLYON LİRA

Orhangazi'deki ilk tören, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun ile çok sayıda davetlinin katılımıyla atık su arıtma tesislerinde düzenlendi. Orhangazi'nin evsel ve endüstriyel kaynaklı atık sularının arıtılmasını sağlayacak olan ileri biyolojik atıksu arıtma tesisi Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı kredisi ile gerçekleştirildi. Günde 19 bin 200 metreküp atıksu arıtma kapasitesine sahip olan tesisin birinci kademesi 80 bin nüfusa hizmet verecek. İhale çalışmalarına başlanan ikinci kademe ile birlikte de 120 bin kişiye hizmet vermesi öngörülüyor. Bu tesisle eş güdümlü olarak BUSKİ tarafından bölgede hayata geçirilen altyapı çalışmaları hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Orhangazi'de 119 bin metre içme suyu şebeke hattı, 18 bin 732 metre içmesuyu isale hattı, 78 kilometre kanalizasyon hattı, 16 kilometre yağmursuyu hattı ve 43 bin ton asfalt yapımı gerçekleştirildiğini söyledi. BUSKİ tarafından yapılan altyapı çalışmaları kapsamında Orhangazi'ye yaklaşık 51 milyon liralık yatırım yapıldığını dile getiren Başkan Altepe, "İşte Büyükşehir bunun için var. Bu kadar büyük bütçeli yatırımlar ancak Büyükşehir eliyle olur. Bunun yanında Orhangazi'de halkımızın yaşam kalitesinin en üst seviyeye çıkarılması için Kale Sosyal tesislerinden, göl sahil düzenlemesine, kent meydanından tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasına kadar her alan projelerimiz hazır. Bunları da bir bir uygulamaya geçireceğiz" diye konuştu. Başkan Altepe ve protokol üyeleri açılışın ardından Arıtma tesislerini gezerek, sistemin çalışma şekli hakkında BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'dan bilgi aldı.

Büyükşehir Belediyesi Orhangazispor'a da FİFA standartlarında bir futbol sahası kazandırdı. Orhangazispor Kulübü'nün İznik Gölü kenarındaki tesisleri içine yapılan 70x93 metre ebatlarındaki sentetik çim saha da törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelesini kesen Başkan Altepe ve protokol üyeleri, sahayı gezerek Orhangazisporlu futbolcularla sohbet etti.

Orhangazi'ye kazandırılan bir diğer tesis ise Hanımlar Lokali oldu. Kent merkezindeki yapısı tamamen kullanılamaz haldeki binanın tehlike arz eden eski ahşap çatı karkası, kapı-pencere, döşemeler ve duvar kaplamalı tamamen söküldü. Yapı çatısından zemine tamamen yenilerek Orhangazili hanımların her türlü etkinliklerini gerçekleştirecekleri bir lokal olarak hizmete açıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, altyapıdan sosyal yaşama kadar her alanda sıkıntıların çözümü için bütünşehir uygulamasına geçildiğini hatırlatarak, "Hizmete açtığımız Hanımlar Lokali de ilçede önemli bir eksikliği giderecek. Tamamen yenilediğimiz bina Orhangazi Belediyemizin eliyle işletilecek. Hanımlarımız her türlü etkinliklerini ilçenin merkezindeki bu yerde yapabilecek. Bir de her türlü desteği vermeye devam edeceğiz. Hanımlar Lokali hanımlarımıza hayırlı olsun" dedi.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan da; "Büyükşehir gelince ne olacak?" diye soranlara en güzel cevabın bugün hizmete alınan yatırımlar olduğunu söyledi. Orhangazi'de hizmet yağmuru bereketinin yaşandığını ifade eden Çağlayan, "Büyükşehir Belediyemizin 2 yıldır sürdürdüğü altyapı çalışmaları tamamlanması noktasına geldi. Asfalt çalışmaları da bitmek üzere. Yine Büyükşehir Belediyemizin marifetiyle yapılacak kent meydanı Kale ve göl sosyal tesisleri, sahil düzenleme çalışmaları, tarihi eser restorasyonlarıyla bu yıl ilçemizde değişimi çok daha fazla göreceğiz. Ben ilçemize gösterdiği ilgi, samimiyet ve sevgiden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Her zaman yanımızda, yakınımızda oldular" diye konuştu.

Büyükşehir’den Orhangazi’ye Hizmet Yağmuru

Büyükşehir’den Orhangazi’ye Hizmet Yağmuru

Büyükşehir’den Orhangazi’ye Hizmet Yağmuru

Büyükşehir’den Orhangazi’ye Hizmet Yağmuru

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim