• BIST 9530.47
  • Altın 2478.495
  • Dolar 32.4245
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Büyükşehir’den Öğrenci Ve Velilere Diş Eğitimi

Büyükşehir’den Öğrenci Ve Velilere Diş Eğitimi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Antalya'daki tüm okullardaki...

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Antalya'daki tüm okullardaki öğrenci ve velilerine "Temel Koruyucu Diş Hekimliği Uygulamaları" konusunda eğitimler verilecek.

Büyükşehir Belediyesi, Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında Koruyucu Diş Hekimliği Uygulamaları Eğitici Eğitimi Programı işbirliği protokolü imzalandı. Antalya'da ağız ve diş sağlığı konusunda farkındalık oluşturmayı hedefleyen protokole Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsmail Afşar, Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Er, Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Yıldız imza attı.

PROGRAM 2 YIL SÜRECEK

Tüm okullardaki öğrencileri ve velileri ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirmeyi hedefleyen proje kapsamında her okuldan bir temsilci öğretmene, Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından eğitim verilecek. Eğitimi başarıyla tamamlayan öğretmenler, okullarında "koruyucu diş hekimliği" konusunda öğrencilere ve velilere seminerler verecek. İki yıl sürecek program çalışması başarıya ulaşırsa Türkiye çapında uygulanması için uğraş verilecek.

EĞİTİM MATERYALLERİ BÜYÜKŞEHİR'DEN

Konuyla ilgili bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili İsmail Afşar, "Daha bilimsel, verimli ve Türkiye'ye model olabilecek bir çalışmaya imza atmak üzere Diş Hekimliği Fakültesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile güçlerimizi birleştirdik. Proje kapsamında kullanılacak materyallerin tamamını belediyemizce karşılıyoruz. Çalışmalarımızı hızlıca başlatacağız ve yaptığımız çalışmaları kayıt altına alarak bilimsel veriler ışığında sürdüreceğiz" dedi.

"TÜRKİYE'YE ÖRNEK PROJE"

Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşat Er ise, Antalya'da başlattıklarını bu çalışmanın ulusal bir projeye dönüşeceğine inancının tam olduğun söyledi. Er, "Antalya'daki tüm okullarımızda öğrenci ve velilerimize ulaşarak koruyucu diş hekimliği noktasında büyük yol kat edeceğimizi düşünüyorum" dedi.

"HAYIRLI OLSUN"

Projenin bir diğer paydaşı Antalya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Recep Yıldız da öğrencilere yönelik her türlü projenin destekçisi olduklarını belirterek, "Okullarda diş sağlığına yönelik böyle bir eğitime ihtiyacımız vardı. Aynı zamanda Büyükşehir Belediyemiz de bu projeyi her yönüyle destekliyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Büyükşehir’den Öğrenci Ve Velilere Diş Eğitimi

Büyükşehir’den Öğrenci Ve Velilere Diş Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim