• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Büyükşehir’den Mersin Yıldızları’na Malzeme Desteği

Büyükşehir’den Mersin Yıldızları’na Malzeme Desteği
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de suçlu çocuk oranının azaltılmasına yönelik olarak gönüllü kurum ve kuruluşlarla...

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'de suçlu çocuk oranının azaltılmasına yönelik olarak gönüllü kurum ve kuruluşlarla işbirliğiyle yürütülen "Mersin Yıldızları Projesi'nde yer alan takımlara malzeme yardımı yaptı.

Mersin Valiliği himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet Başsavcılığı, Mezitli Kaymakamlığı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün destekleriyle Mersin Sahil Spor Kulübü Derneği tarafından yürütülen projeye, Suriye'den göçle gelen çocuklar da dahil edildi. Mersin'de son dönemde hayata geçirilen en kapsamlı sosyal sorumluluk projesi olarak görülen "Mersin Yıldızları Projesi" ile suça sürüklenen, göç mağduru, bölünmüş aile gibi risk altındaki çocukların spor ve kültürel faaliyetlerle topluma kazandırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında Suriye'den göçle gelen çocukların da katıldığı halı saha futbol turnuvası düzenlendi. Mezitli Muhittin Develi İlkokulu'nun halı sahasında gerçekleştirilen müsabakaları, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocamaz, Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Eski Başkanı, Yargıtay Üyesi ve Sahil Spor Kulübü Onursal Başkanı Salim Çevik, Sahil Spor Kulübü Başkanı Mehmet Mutlu Eker, adli yargı mensupları ile sporcu yakınları izledi.

Müsabakalar sonunda konuşan Başkan Kocamaz, çocukların Türkiye'nin geleceği olduğunu belirterek, "Özellikle son yıllarda dünyanın savaşlarla çalkalandığı, insanların yerinden ve yurdundan edilerek huzurlarının kaçtığı bir dönemi yaşıyoruz. Böyle bir ortamda sporun barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik açısından ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz. Sporun dışında insanları bir arada tutan başka bir etkinlik yok" dedi.

İnsanların inançlarının farklı olmasından dolayı hepsini camide, kilisede, cemevinde, havrada toplamanın mümkün olmadığını aktaran Kocamaz, "Ama insanların inancı farklı olsa da dünyanın değişik ülkelerindeki spor kulüplerini takip ediyor, onun taraftarı olabiliyor. Hiç yüzünü görmediği, konuşmadığı insanlara uzaktan destek verebiliyor. Milli takımımızın maçlarında hepimizin göğsü kabarıyor. Yine aynı şekilde farklı düşüncedeki insanlar aynı futbol kulübünü taraftar olarak destekleyebiliyor. Spor bir tutkal, bir çimento görevi yapabiliyor. Onun için bu etkinliği başlatan, bugüne kadar sürdüren ve devam edenlere teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Mersin genelinde tüm amatör spor kulüplerine malzeme ve ulaşım desteği verdiklerini hatırlatan Kocamaz, "Mersinimizin en önemli markası ve ortak paydası Mersin İdmanyurdu'dur. Aynı şekilde bütün kulüplerimize olduğu gibi Mersin İdmanyurdumuza da desteğimiz sürecek" diye konuştu.

Kocamaz, daha sonra proje kapsamında müsabakalara katılan takımlara malzeme dağıttı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim