• BIST 9524.59
  • Altın 2491.508
  • Dolar 32.5147
  • Euro 34.7419
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 21 °C

Büyükşehir’den Kula Pazarcı Esnafına Çifte Müjde

Büyükşehir’den Kula Pazarcı Esnafına Çifte Müjde
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Kula pazarcı esnafıyla...

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Kula pazarcı esnafıyla buluştu.

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Dairesi Başkanı Serpil Çakır, Kula pazarcı esnafıyla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Düzenlenen toplantıda Kula Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aytekin Şadan, Manav ve Sebzeciler Derneği Başkanı Selim Öksüz, Büyükşehir Belediyesi Haller Şube Müdürü Ferda Türker de yer aldı. Toplantıda ilçedeki pazarcı esnafının ve üreticinin yıllardır kanayan yarası haline gelen modern pazar yeri ve hal konuları masaya yatırıldı. İlçede Pazartesi günleri pazar yerinin tam bir karmaşaya döndüğünü vurgulayan Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun," Yağmurda, karda, çamurda esnafımız, müstahsilimiz, pazara gelen vatandaşlarımız perişan bir hale geliyor. Bu sistem böyle gelmiş fakat artık böyle gitme şansı kalmadı. Diğer ilçelerde hayata geçirilen projelerin artık Kula'da da hayat bulma zamanı gelmiştir" dedi.

HAL İÇİN ÇALIŞMALAR BAŞLADI

İlçeye hal yapılması için gerekli altyapı ve hazırlık çalışmalarının yapılmaya başlandığını da belirten Tosun, "Kulalı esnafımızın yıllardır büyük sıkıntı yaşadığı konuların başında hal meselesi vardır. Hal yapılması için gerekli altyapı ve hazırlık çalışmaları yapılmaya başlanıyor. 2016 yılı içerisinde gerekli araştırma ve değerlendirme süreci başlayacak. Bu konuda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün ile görüşmelerimizi yaptık" diye konuştu. Tosun'un ardından söz alan Kula Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Aytekin Şadan da geçiş sürecinde en az hasar ile en doğruyu bulmayı amaçladıklarını belirterek, düzenlenen toplantıdan hayırlı neticelerin çıkmasını temenni etti.

ÇAKIR, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştirakler Daire Başkanı Serpil Çakır da ilçe sakinlerinin büyük sorun yaşadığı pazar yeri ve hal ile ilgili de yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çakır,"Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün sizlere selamını getirdik. Bu toplantıyı Kula Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun'un talepleri doğrultusunda gerçekleştirdik. Üç haftadır pazar denetimlerini sıklaştırdıktan sonra sorun ve sıkıntılar ortaya çıkmaya başladı. Bu sıkıntılar zaman içerisinde çözebileceğimiz sıkıntılardır. Yeni pazar yerleriyle ilgili gerekli çalışmalar yapılması konusunda ortak çalışmalar yapılacaktır. Diğer yandan yeni bir hal içinde çalışmalar başlatılarak kısa sürede tamamlanacaktır. Müstahsil ve perakende esnafın ayrımının net olarak yapılması gerekiyor. Çalışmalarımız ve denetimlerimiz bu doğrultudadır. Tüm il genelinde denetimlerimiz hızlı bir şekilde devam etmektedir. İlçe bazında sabit noktalar oluşturarak ilimize bildirimsiz ürün girişi engellenecektir" diye konuştu. Konuşmaların ardından 5957 sayılı kanun gereği uyulması gereken durumlar ve hal kayıt sistemi hakkında bilgi verildi. Ayrıca ürünün izlenebilirliği için hal kayıt sisteminde künyensin oluşturulması hakkında da gerekli bilgi verildi.

Büyükşehir’den Kula Pazarcı Esnafına Çifte Müjde

Büyükşehir’den Kula Pazarcı Esnafına Çifte Müjde

Büyükşehir’den Kula Pazarcı Esnafına Çifte Müjde

Büyükşehir’den Kula Pazarcı Esnafına Çifte Müjde

Büyükşehir’den Kula Pazarcı Esnafına Çifte Müjde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim