• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 18 °C

Büyükşehir’den Kitap Okuma Etkinliği

Büyükşehir’den Kitap Okuma Etkinliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında tarihi Yakutiye Medresesi'nde "Kitabını al gel" adlı kitap okuma etkinliği...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, 52. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında tarihi Yakutiye Medresesi'nde "Kitabını al gel" adlı kitap okuma etkinliği düzenledi.

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ESMEK Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz ile çok sayıda öğrenci ve öğretmen katıldı. Programda gerçekleştirilen kitap okuma etkinliğinde katılımcılar Büyükşehir Belediyesi'nin hediye ettiği kitapları 15 dakika okudu. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, "Atalarımız o zamanki şartlara rağmen dünya harikası yerler yapıp ilim irfan yuvası medrese olarak tahsis etmişlerdir. Bu medreselerden, hem ülkemize hem de dünyaya faydalı insanlar, hayırlı insanlar yetişmiştir" dedi. 21. yüzyılın bir iletişim çağı olduğunu anımsatan Tavlaşoğlu, şunları kaydetti: "21. yüzyılda iletişim çağındayız. Çocuklarımız, iletişim çağında kendi ailesiyle bile iletişimi kesiyor. Çocuklarımızı kütüphanelerden, okumalardan, eğitim yuvalarından uzaklaştırdık. Maalesef bu çağın böyle bir sıkıntısı var. Bizler yaptığımız belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kültürel hizmetlerde de geleceğimizin belediye başkanlarını, geleceğimizin doktorlarını, mimarlarını, hukukçularını yetiştirmek, bu ülkeye hayırlı birer evlat olabilmeleri için hem atalarımızın yazdığı kitapları okutmak hem de kütüphanelerimizden daha fazla yararlanmalarını sağlamak için şehrimizin çeşitli noktalarına kütüphaneler yaptık ve içlerini kitaplarla donattık."

"YÜCE DİNİMİZİN İLK EMRİ OKUDUR"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da, "Bizim yüce dinimizin ilk emri, yani bizi yaratan Rabbimizin bize bildirdiği ilk emri "Oku, Yaratan Rabbinin adıyla oku." Bir insan düşünün, gece zifiri karanlıkta çalılık, ormanlık bir yerde yolunu bulup istikametine gitmesi nasıl zorsa, okumadan insanların hayatı anlamaları da öyle zordur" diye konuştu. "Kitap okuma, okuduğumuzu anlama ve okuduğumuzdan ders alma, karanlıkta boğulma yerine cehaletin karanlığını yırtarak aydınlığa çıkacak feneri elimize alabilme olgusudur, yeteneğidir" diyen Genel Sekreter Yardımcısı Kıraç, gençlere şöyle seslendi: "Yüzlerce kitap okumanıza rağmen ne ahlaki değerlerinizde, ne vatan sevgisinde, ne bayrak sevgisinde, ne anne baba sevgisinde, ne toplum sevgisinde olumlu bir değişme olmuyorsa okunanlar boştur. Böyle okumanın da insanlığa bir faydası olmuyor. Bizleri Yaratan Rabbimiz hepimizi okuduğunu anlayıp, ona göre davrananlardan ve okumanın kıymetini bilip son nefesine kadar okuyanlardan eylesin." Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mehmet Emin Öz de, "Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak "Kitaplara rahat ulaşılsın" diye ilimizde 8 tane kütüphane yaptık. Haftanın 7 günü sabah 08.00'den akşam 22.00'ye kadar kütüphanelerimiz açık" dedi. Program sonunda Büyükşehir Belediyesi yöneticileri tarafından etkinliğe katılanlara kitap hediye edildi.

Büyükşehir’den Kitap Okuma Etkinliği

Büyükşehir’den Kitap Okuma Etkinliği

Büyükşehir’den Kitap Okuma Etkinliği

Büyükşehir’den Kitap Okuma Etkinliği

Büyükşehir’den Kitap Okuma Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim