• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Büyükşehir’den İşçilere Müjde

Büyükşehir’den İşçilere Müjde
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 250 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 250 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, MASKİ Genel Müdürlüğü ve Belediye-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza tören, Manisa Büyükşehir Belediye Hizmet binasında gerçekleştirildi. Törene Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, MASKİ Genel Müdürü Yakup Koç, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fuat Uzun, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Muzaffer Şaşmaz, Belediye-İş Sendikası Toplu İş Sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, Örgütlenme Genel Sekreteri Ali Çelenk, Genel Mali Sekreter Cahit Korkmaz, Belediye-İş Manisa Şube Başkanı Adnan Akdağ, Mahalli İdareler İşverenleri Sendikası Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz katıldı.

"TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNEMİNİ ÇOK İYİ BİLİYORUZ"

Toplu iş sözleşmesi imza töreni öncesinde konuşma yapan Belediye-İş Sendikası Toplu İş sözleşmesi Genel Sekreteri Erdoğan Kefeli, "Türkiye'de örgütlenen kesim toplam çalışan nüfusun yüzde 7'si. Asgari ücretle çalışan kesim 5,5 milyon insan. Çalıştıkları ücretler bugün açlık sınırının altında. Böyle ortamlarda imzalanan toplu sözleşmelerin önemini çok iyi biliyoruz. Bu nedenle masada biten toplu sözleşmelerin çalışma yaşamı ve belediye çalışanları için önemini bir kez daha ifade etmek istiyorum. Böyle bir ortamın oluşmasına katkıda bulunan başta siz olmak üzere tüm yönetim kadrosuna belediye iş sendikası ve Manisa Büyükşehir Belediyesi'ndeki tüm çalışanlar adına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

"HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Anlaşmanın sağlanması noktasında geçtiğimiz hafta mutabakatın sağlandığını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak işçilerin yanında olduğumuzu 2 yıl önce yapılan topu iş sözleşmesinde göstermiştik. Bu dönemde de yine toplu iş sözleşmesi için geldiklerinde gerekli güzellikler yapılarak bu anlaşmanın yapılması noktasında bir mutabakat sağlandı. Ben burada öncelikle sizlere ve temsilcimiz Adnan kardeşimize teşekkür ediyorum. Bütün işçi kardeşlerimizin hakları noktasında dirençli bir şekilde durarak destekleri oldu. Bunun da bilinmesini istiyorum. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah nice sözleşmelere diyelim" dedi.

"ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPTIK"

Geçmişte işçilerin hakları noktasında mağduriyetlerin söz konusu olduğunu ifade eden Başkan Ergün, "2 sene önce imzaladığımız toplu sözleşmede yüzde 30'lara yakın bir artış yapmıştık. Bugünkü konjonktürde de ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yaparak bu noktaya getirdik. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bütün işçi kardeşlerimiz güle güle harcasınlar" ifadelerini kullandı.

"TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALADI"

Konuşmaların ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, sendika temsilcileriyle birlikte MANİSA Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan 250 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesini imzaladı. 2 yıllık sözleşmeye göre işçiler her iki yılda da ilk altı aylık dönemde yüzde 4, ikinci altı aylık dönemde yüzde 5 zam alacak.

Büyükşehir’den İşçilere Müjde

Büyükşehir’den İşçilere Müjde

Büyükşehir’den İşçilere Müjde

Büyükşehir’den İşçilere Müjde

Büyükşehir’den İşçilere Müjde

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim