• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Büyükşehir'den hayvanları koruma eğitimi

Büyükşehir'den hayvanları koruma eğitimi
Adana Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yerel hayvan koruma görevlisi ile ev ve süs hayvanları satış yeri...

Adana Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yerel hayvan koruma görevlisi ile ev ve süs hayvanları satış yeri eğitimi konusunda bir sertifika programı düzenledi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı, Orman ve Su İşleri 7. Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Adana Şube Müdürlüğü işbirliği ile Hayvanları Koruma Yasası ile düzenlenen "Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği" kapsamında yerel hayvan koruma görevlisi eğitimi ile süs hayvanları satış yeri konusunda bir eğitim programı düzenlendi.

Adana Büyükşehir Belediyesi olarak, hayvanların korunması ve haklarının gözetilmesi konularındaki çalışmalarını mevzuatlara uygun olarak yapmaya devam edeceklerinin altını çizen Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, "Hayvanların korunmasındaki problemlerin insancıl yöntemlerle çözülmesi ve hayvanların yaşam haklarına saygı gösterilmesi için büyük çabalar sarf ediyoruz. Sorunların çözümünde de hayvan sever ve besicilerin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz." dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen eğitimde ev ve süs hayvanları ile kontrollü hayvanları bulundurma ve sahiplenme şartlarına uygun olarak bakımı, sahipsiz hayvanlarla ilgili yerel yönetimlerin ve yerel hayvan koruma görevlilerinin sorumlulukları ve sahipsiz hayvanların çevreye verecekleri olumsuzlukların giderilmesi, hayvanların korunması amacıyla geçici bakımevleri ve hastanelerinin kurulması gibi konular ele alındı. Hayvansever ve besicilik yapan vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programının sonunda düzenlenen tören ile sertifikalar sahiplerine verildi.

Büyükşehir'den hayvanları koruma eğitimi

Büyükşehir'den hayvanları koruma eğitimi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim