• BIST 9079.97
  • Altın 2308.181
  • Dolar 32.3232
  • Euro 35.0459
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Büyükşehir’den, etkinliklerle dolu bir Ramazan

Büyükşehir’den, etkinliklerle dolu bir Ramazan
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan'ı yine büyük etkinliklerle karşılamayı planlıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan'ı yine büyük etkinliklerle karşılamayı planlıyor. Büyükşehir Belediyesi, Başkent'in değişik semtlerinde kurulan 9 dev iftar çadırında günde 12 bin kişiye, etkinliklerin bu yılki merkezi olacak Altınpark'ta da her gün 5 bin kişi olmak üzere günde 17 bin kişiye 4 çeşit yemekten oluşan iftar menüsü ikram edecek.

Altınpark'ta Ramazan boyunca ayrıca Kutsal Emanetler Sergisi, Hat Sanatı Sergisi açılacak. Bunların yanı sıra yıl boyu dağıttığı yardımlarla dar gelirli ailelerin yanında olan Büyükşehir Belediyesi, Ramazanda da günde ortalama 2 bin aileye gıda yardımı, 17 bin aileye de ekmek yardımı ulaştıracak. İhtiyaç sahibi aileler, Ramazan boyunca giysi merkezinden de yararlanmaya devam edecek.

Kutsal Emanetler Altınpark'ta

Ramazan etkinlikleri kapsamında kurulan sergiler ve stantlarla vatandaşların Ramazan ayını manevi bir atmosferde geçirmelerinin sağlanacağı Altınpark'ta, 30 Mayıs-1 Haziran arasında "15 Kutsal Emanet" sergilenecek. Türkiye'nin el yazması en büyük Kuran-ı Kerim'i, Kanuni Sultan Süleyman'ın Kabe'ye yaptırdığı Kabe Kapısı, Osmanlı Dönemi Kabe örtüleri, hat sanatı eserleri olmak üzere pek çok "Kutsal Emanet'in sergileneceği Altınpark'ta, ayrıca konserler, tiyatro ve kukla gösterileri, çocuklar için eğlence atölyeleri, çocuk oyun alanları da yer alacak.

EGO mutfağı, 3 vardiya 7/24 çalışacak

EGO Genel Müdürlüğü'nün modern mutfağında hazırlanan yemekler, hijyenin ön planda tutulduğu, klimalı ve televizyonlu çadırlarda, vatandaşlarla buluşacak. İftar çadırlarında, 4 çeşit yemek, hurma ve sudan oluşan iftar menülerini hazırlamak için 3 vardiya 7/24 çalışacak olan EGO mutfağı aşçıları, gıda mühendisi ile beslenme uzmanı gözetiminde, teknolojinin son ürünü ocak ve fırınlarda pişirilen yemekleri, iftar çadırlarındaki misafirlere büyük bir titizlikle ulaştıracak. Yağda kızartma yapılmadan, fırınlanarak ve kalori hesabı yapılarak pişirilen malzemelerden üretilen yemekler, doyurucu şekilde hazırlanarak oruçlulara sunulacak.

Sosyal yardımlaşmalar artarak sürecek

Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın dört bir tarafına BELSO soğuk hava depolarından çıkan gıdaları, Ramazan ayında zor durumda olan ailelere dağıtacağını da açıkladı. Zeytin peynirden domates salçasına, sofralık tuzdan makarnaya kadar her türlü gıda maddesi ile temizlik malzemelerinin bulunduğu paketleri ailelere ulaştırılacağını bildiren Belediye yetkileri, Halk Ekmek Fabrikası'nda üretilen, fırından yeni çıkmış taze ekmekleri de her gün 17 bin ihtiyaç sahibi aileye ulaştırmayı hedefliyor. İhtiyaç sahipleri, Büyükşehir'in giysi merkezlerinden de Ramazan boyunca yararlanmaya devam edecek.

Başkentliler, iftar çadırlarında buluşacak

Başkent'in 9 ayrı noktasına kurulan iftar çadırları, insanların kaynaştığı, paylaştığı, yardımlaştığı dev sofralara dönüşecek. Ramazan boyunca bu çadırlarda günde 12 bin kişilik, Altınpark'ta da 30 Mayıs-21 Haziran arasında düzenlenecek Ramazan etkinliklerinde kurulacak iftar alanında, sivil toplum örgütlerinden ve çeşitli gruplardan oluşan 5'er bin kişilik iftar sofraları kurulacak.

Büyükşehir Belediyesi'nin gelenek haline gelen, ramazan ayının ruhuna uygun birlik, beraberlik, paylaşma ve dayanışmanın sembolü olan iftar çadırları, şu adreslere kurulacak:

Seğmenler Kent Meydanı: Ulubey Mah.Selçuk Cad. Siteler İtfaiyesi karşısı, Sincan Kent Meydanı: Maraşal Fevzi Çakmak Cad. Polatlı 2 Cad. Kent Meydanı, OSTİM Metro İstasyonu yanı: Alınteri Bulvarı, Altındağ Battalgazi: Özkent Akbilek Gençlik Merkezi yanı Alemdağ Mah. Muhtar Turan (882.) Caddesi, Altındağ Solfasol: Doğu Mah. Hacıbayram Veli Cad. No: 107, Yahyalar: Yahyalar Camii karşısı, Mamak: Kusunlar Toki Konutları Zirvekent, Hüseyingazi: Ekin Mah. Bostancık Cad. Rauf Denktaş Parkı içi, Altındağ Karacaören: Karacaören Mh. Karacaören Toki Konutları Ortaokulu bahçesi.

Büyükşehir’den, etkinliklerle dolu bir Ramazan

Büyükşehir’den, etkinliklerle dolu bir Ramazan

Büyükşehir’den, etkinliklerle dolu bir Ramazan

Büyükşehir’den, etkinliklerle dolu bir Ramazan

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim