• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Büyükşehirden Canik tarımına tohum desteği

Büyükşehirden Canik tarımına tohum desteği
Milli tarım politikası kapsamında ilçelerde kırsal kalkınma yatırımlarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Canik Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Milli tarım politikası kapsamında ilçelerde kırsal kalkınma yatırımlarına devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Canik Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile çiftçilere sertifikalı korunga tohumu dağıttı.

İlçe Tarım Müdürlüğünün çiftçilere yönelik korunga eğitim programına katılan Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, tohum ekim, dikim, yetiştirilme ve hasatla ilgili eğitimlere destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Canik Kaymakamlığı ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile Karadeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsünde (KTAE) çiftçilere baklagil grubundaki kaba yem bitkilerinden korunga konusunda eğitim verildi. 46 çiftçinin katıldığı eğitim toplantısına Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir, KTAE Müdürü Kibar Ak ile Canik İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Galip Baykal da katıldı.

Eğitim toplantısında enstitünün Tarla Bitkileri Bölümü uzmanlarından Dr. Necda Çankaya, çiftçilere korunga yetiştiriciliği, verimi, üretim yöntemleri, hasadı, yetiştirilme sırasında yapılacak işlemler ile tescil ettirilecek yeni bir tohum çeşidiyle ilgili de bilgiler verdi. Eğitimin ardından da 60 çiftçiye 200 çuval olmak üzere toplam 5 ton sertifikalı korunca tohumu dağıtıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan tohumlar, 400 dekarlık alanda ekilecek.

Eğitim toplantısını düzenleyen Canik İlçe Tarım Müdürü Galip Baykal, çiftçi eğitimlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Toplantıya ilgili konuşan Baykal, "Büyükşehir Belediyesi, Canik Kaymakamlığı ve ilçe tarım müdürlüğümüz işbirliği ile ilçemizde, milli tarım projesi kapsamında yem bitkilerinin tekniğine uygun ve sertifikalı tohum kullanılarak tarımın geliştirilmesine çalışıyoruz. Bu eğitim toplantısını da hayvancılıkta kaliteli kaba yem üretiminin sağlanması amacıyla gerçekleştirilen önemli bir çalışma olarak görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Mehmet Akif Özdemir ise çiftçilere verilen eğitimin çok önemli ve anlamlı olduğunu kaydetti. Benzerini geçen yılda yaptıklarını ve çiftçilerin büyük fayda gördüğünü hatırlatan Özdemir, "İl Tarım Müdürlüğümüz, KTAE'de yem bitkilerinde uzman arkadaşlarımızla beraber bir günlük korunga eğitim çalışması yaptı. Korunga nasıl ekilir, nasıl hasat edilir, nasıl sulanır ve yetiştirilmesi şartları nasıldır gibi konularda bilgiler verdi. Biz de çiftçilerimize de sertifikalı tohum dağıttık. Bundan sonra eğitimlere diğer ilçelerimizde de devam edeceğiz. Bu eğitimlerle ata erkil tarım değil, yeni, güncel, modern ve bilinçli tarım yapılmasını arzuluyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükbaş ve küçükbaşların severek tükettiği korunga, yüksek besleyici değere sahip. Hem sulak hem de kurak arazide yetişen bitki hem hayvansal hem de bitkisel üretimin artırılmasına büyük katkı sağlıyor. Geçen yıl Canik ilçesinde 5 ton korunga tohumu dağıtan Büyükşehir Belediyesi, bu yılki dağıtımla birlikte toplamda 55 bin TL'lik yatırım gerçekleştirmiş oldu.

Büyükşehirden Canik tarımına tohum desteği

Büyükşehirden Canik tarımına tohum desteği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim