• BIST 8987.31
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Büyükşehir’den Anlamlı Program

Büyükşehir’den Anlamlı Program
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Şehitleri'ni andı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Çanakkale Şehitlerine Ağıtlar" adlı...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Çanakkale Şehitleri'ni andı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Çanakkale Şehitlerine Ağıtlar" adlı programda Sanatçı Mehmet Çalmaşur'un yönetiminde sahne alan Erzurum Büyükşehir Belediyesi Halk Müziği Korosu, aziz vatan toprağı için yazılan ağıtları seslendirdi.

Programa katılan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, "Çanakkale, çaresizlik içerisinde, yokluk içerisinde, yoksulluk içerisinde Türk milletinin bütün dünyaya karşı canıyla, kanıyla, ruhuyla, imanıyla kazandığı bir zaferin öyküsüdür. Yokluktan var oluşun öyküsüdür. Bitmişlikten kazanmanın bir öyküsüdür. Bugün eğer bu coğrafyada nefes alabiliyorsak, o gün Çanakkale'de 250 bin şehidimizin verdiği her nefes sayesindedir bugün ki nefesimiz… Eğer bugün bu ülkede nefes alabiliyorsak, Sarıkamış'ta 90 bin şehidimizin donarken verdiği nefesin sonucudur. Çocuklarımızın, gençlerimizin bilhassa Çanakkale ruhuyla, Çanakkale Destanı ile büyümesi lazım" dedi. Tavlaşoğlu, "Bu coğrafyada 101 yıl önce bu kahraman şehitlerin verdiği mücadeleyi bugün yine Güneydoğu'da, Suriye'de, Irak'ta kahraman asker ve polislerimiz veriyor. Bu ülkede yaşamanın bedeli varsa bu bedeli ödemeye hepimiz hazırız. Merhum Akif, "Vatan için ölmekse kaderim, böyle kaderin ellerinden öperim" diyor. Mehmet Akif'i bir kez daha rahmetle anıyoruz. Terör saldırılarında hayatını kaybedenleri, bayrağımız için, vatanımız için, ülkemiz için hayatını kaybeden bütün şehitlerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu. Konuşmaların ardından Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Mehmet Çalmaşur tarafından hazırlanan "Çanakkale Şehitlerine Ağıtlar" programında Çanakkale'ye yazılan ağıtlar dile getirildi.

Program yoğun ilgi gördü.

Büyükşehir’den Anlamlı Program

Büyükşehir’den Anlamlı Program

Büyükşehir’den Anlamlı Program

Büyükşehir’den Anlamlı Program

Büyükşehir’den Anlamlı Program

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim