• BIST 9454.9
  • Altın 2499.643
  • Dolar 32.5852
  • Euro 34.7859
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Büyükşehir’den Ağaçlara Bahar Bakımı

Büyükşehir’den Ağaçlara Bahar Bakımı
Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Başkent yolları ve parklarına yeni ağaçlar dikerken, mevcut ağaçların bakımını da hız kesmeden sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, bir yandan Başkent yolları ve parklarına yeni ağaçlar dikerken, mevcut ağaçların bakımını da hız kesmeden sürdürüyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı'na bağlı budama ekipleri, bu yıl içinde budama mevsimi olan kasım-nisan ayları arasında yaklaşık 21 bin 200 adet ağaç budaması yaptı. Kent içinde ağaç yetiştirmenin oldukça zahmetli ve özveri isteyen çalışma olduğunu belirten Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ömer Bircan, kent ağaçlarının bakım çalışmaları içinde en önemlisinin budama olduğunu bildirdi. Gelişigüzel yapılan budamaların ağaçlarda çirkin görüntü oluşturduğunu ve ağacın ömrünü de kısalttığını ifade eden Bircan, şunları söyledi:

"Kent ağaçlarında budama çalışmaları, bitki sağlığı açısından önemli olduğu kadar, ağacın estetiği bakımından da önemlidir. Budanan ağaç, göze de hitap etmelidir. Gelişigüzel yapılan budamalar, ağaçlarda çirkin görüntü oluşturduğu gibi, ağaç sağlığını da tehlikeye sokmaktadır. Daire Başkanlığımızca sürdürülen budama çalışmaları, iyi yetiştirilmiş ekiplerimiz ve yeterli ekipmanlarımızla, bu budama döneminde de sürdürülmektedir."

Daire Başkanı Bircan, kent içindeki araçların yoğun egzoz gazlarının olumsuz etkisi, betonlaşma nedeniyle hava sirkülasyonunun yetersizliği, toprak altına yeterince ulaşamayan yağmur suyu, ağaç diplerine bırakılan çöplerden sızan sular gibi birçok olumsuz etki altında kent içinde ağaç yetiştirme ve yeşili korumanın sanıldığı kadar kolay olmadığını söyledi. Budama mevsiminin bittiği nisan ayından sonra da yaz aylarında ağaçların kuru dallarının temizlenmesi ve enerji nakil hatlarına temas edilen noktalarda çalışmalar yapıldığını bildiren Bircan, budama ekiplerinin kent içindeki ağaçların tespitini yaptığını, ayrıca vatandaşlardan gelen talepleri de değerlendirerek çalışma planları içine aldıklarını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim