• BIST 9463.49
  • Altın 2503.831
  • Dolar 32.5998
  • Euro 34.8195
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Büyükşehir’de Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Büyükşehir’de Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) ile 2016-2017 yıllarını...

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) ile 2016-2017 yıllarını kapsayan Sosyal Denge Sözleşmesini imzaladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen Sosyal Denge Sözleşmesi imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel,BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, ve belediye personeli katıldı.

Törende konuşan BEM -BİR- SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, bugün Türkiye genelinde bu tür sözleşmeler yapılabiliyorsa bunda Menderes Türel'in büyük katkılarının olduğunu söyledi.

Sendika olarak 3 sözleşme yaptıklarını kaydeden Turbay, BEM-BİR- SEN'i hem Türkiye'de hem de uluslararası anlamda destan yazan bir sendika olduklarının altını çizdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, sendika deyince bazen çekişmeler anlaşmazlıkların akla geldiğini belirterek, kendi başkanlığı döneminde hiçbir zaman böyle bir durumun olmadığını söyledi.

Hiçbir zaman sendika karşısında kendini işveren olarak görmediğinin altını çizen Başkan Türel, " Belediyemizin bütün memurları işçileri benim mesai arkadaşlarımdır. Yol arkadaşlarımdır. Mesai arkadaşlarımın şartlarının iyileştirilmesi onların en iyi şartlarda çalışmasını sağlamak herkesten önce benim meselemdir. Antalya Büyükşehir Belediyesi çalışanları her türlü desteği hak ediyorlar. Daha önce 5 ilçeye hizmet veren personelimiz bugün 19 ilçeye hizmet veriyor. Bugün 8 bin 400 hizmetle mesaimize devam ediyoruz. Bu işler sizlerin iş aşkı ile oluyor. Bir çok ilçemizden hizmetlerimizin takdirini alıyoruz" dedi.

"HAKLARINI PARA İLE ÖDEMEK ZOR"

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden tatil günü mesai saati olmadığına vurgu yapan Başkan Türel, " Bizim birimlerimizde bunların olmadığını herkes biliyor. Biz çalışmayı halka hizmeti hakka hizmet olarak görüyoruz. Bu hizmeti ibadet kadar değerli olduğunu biliriz. Gece gündüz çalışan mesai arkadaşlarımın bir çoğunun hakkını para ile ödemek zaten mümkün değildir. O nedenle elimizdeki tüm imkanları en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Biz hep beraber halkımıza Antalya'mıza hizmet ediyoruz. Antalya'ya bu kadar yatırım ve hizmet oluyorsa çalışan her personelimizin desteği vardır. Bu gurur hepimizin. Antalya'da çalışıyor olmak bir gururdur" dedi.

"ÇALIŞANIN HAKKINI SAVUNUYOR"

Başkan Türel, konuşmasını şöyle sürdürdü: " Sözleşmeyi yenilerken personel bütçemizde ödeyebileceğimiz tazminat miktarlarında kanunla belirlenmiş limitler yer alıyor. Biz en yüksek limit üzerinden bu ödemeleri yaptığımız için bunu daha fazla artıma imkanımız yok. Yasalar çerçevesinde yapılabilecek maksimum toleransı gösteriyoruz. Mecliste görev yaptığım dönemde sosyal denge sözleşmesiyle ilgili bazı belediyelerin uygulaması vardı. Bazıları yasal mevzuat el vermediği için temkinli davranıyorlardı. Bu yasanın çıkması benim hep önceliğim oldu. Bazı çalışan haklarını dilinden düşürmeyen sendikacılar sadece bir takım meseleleri çalışanları sokağa dökmek için kullanan arkadaşlar bu yasaya karşı çıktı. Çalışanın hakkını masada almaya gayret etme noktasında imtina edenler ertesi gün aynı meselelerle çalışanları sokağa döküyor. Çalışanın hakkını savun. Yok. Ama iş şova geldi mi, maşallah hepsi ortada cirit atıyor. Çalışanın gerçek hakkını savunan BEM BİR-SEN'dir."

"BELEDİYENİN BORCU YOK"

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden kendinden önceki dönemde farklı bir anlayış söz konusu olduğunu aktaran Başkan Türel, " Adeta belediye bir istihdam deposu olarak görülmüş, hizmet hep öncelikler içinde yer almamıştır. İstihdam yapıp ödeme yapamıyorsanız o zaman ben ne anladım o uygulamadan sözleşmeden. Ne anladım o istihdamdan. Kapının önünde maaşlarını alamadığı için işçilerin o günkü tabloları hala benim yüreğimiz sızlatıyor. Artık büyükşehir belediye memuru işçisiyle taşeronuyla personelin bir tek kuruş borcu olmayan kurum haline geldi. Bütün sosyal haklar ödendi, mesaisiyle birlikte bütün alacaklarının ödendiği kurum haline geldi. Buda sizin gayretinizle oldu. Bu belediyede başarı varsa bu öncelikle çalışanların başarısıdır" dedi.

Konuşmaların ardından Türel ve Turbay sözleşmeyi imzaladı. Birbirlerine çeşitli hediyeler takdim ettiler.

Büyükşehir’de Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Büyükşehir’de Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Büyükşehir’de Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Büyükşehir’de Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Büyükşehir’de Sosyal Denge Sözleşmesi İmzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim