• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Büyükşehir’de Kar Teyakkuzu

Büyükşehir’de Kar Teyakkuzu
Kayseri'de yaşanan yoğun kar yağışıyla birlikte kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, gece...

Kayseri'de yaşanan yoğun kar yağışıyla birlikte kar temizleme ve tuzlama çalışmalarına başlayan Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, gece boyunca tüm ana arterlerde kar temizleme çalışması yaptı. Akşamın ilerleyen saatlerinde çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, yoğun şekilde çalışarak tüm ana arterleri açık tutmaya gayret ettiklerini söyledi. Başkan Çelik, ayrıca çalışanlara tatlı ikramında bulunarak moral verdi.

Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçelerinde devam eden karla mücadele çalışmalarına katılan ve yetkililerden bilgiler alan Başkan Çelik, Erkilet'te Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Anayurt'ta ise Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile karşılaştı.

Yapılan çalışmaları değerlendiren Başkan Çelik, şehir merkezinde 30, ilçelerde ise 35 ayrı ekiple çalışma yaptıklarını ifade ederek, "Öncelikle kar kürüme araçlarımızı karı kürüyor, arkasından da tuzlama yapılıyor. Şu an itibariyle şehir merkezinde kapalı yolumuz yok. Ekiplerimizin tamamı işbaşında. Hamdolsun trafik açık. Gerek okulların kapanmasına mani olacak gerekse de işe gitmeye engel olacak bir durum yok" dedi.

Büyükşehir Belediyesi'nden 110 kişilik ekip 58 iş makinesi ile çalışarak toplam 1.500 ton tuz kullandı.

1.596 KM MAHALLE YOLU AÇILDI

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olan tüm ilçelerde ve bunlara bağlı mahallelerde karla mücadele ve tuzlama çalışmaları da aralıksız devam ediyor.

Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Develi, Tomarza, Sarıoğlan ve Kayseri Merkez olmak üzere 7 ayrı bölgede oluşturulan karla mücadele ekipleri, 11 greyder, 2 dozer, 1 kar savurma makinesi, 14 kar bıçaklı kamyon, 2 adet treyler, 3 mazot tankeri ve 7 adet servis aracıyla 24 saat kesintisiz hizmet veriyor.

Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Akkışla'da 7, Sarız'da 36, Pınarbaşı'nda 34, Sarıoğlan'da 13, Özvatan'da 5, Tomarza'da 30, Develi'de 20, Felahiye'de 10, Talas'ta 2, Yahyalı'da 15, Yeşilhisar'da 2, Bünyan'da 33, İncesu'da 4 ve Kocasinan'da 17 olmak üzere toplam 228 mahalleyi birbirine bağlayan 1.596 km. yol ulaşıma açıldı.

Büyükşehir’de Kar Teyakkuzu

Büyükşehir’de Kar Teyakkuzu

Büyükşehir’de Kar Teyakkuzu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim