• BIST 9524.59
  • Altın 2511.012
  • Dolar 32.6136
  • Euro 34.4311
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Büyükşehir’de işaret dili dönemi

Büyükşehir’de işaret dili dönemi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, belediyeye gelen işitme engellilere daha iyi hizmet verebilmek için personellerine yönelik...

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, belediyeye gelen işitme engellilere daha iyi hizmet verebilmek için personellerine yönelik işaret dili kursu düzenledi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı, 3 aylık sürelerle 15'er kişilik gruplardan oluşan belediye çalışanlarına işaret dili kursu veriyor. Belediyedeki değişik birimlerde çalışan kursiyerler, işaret dili eğitimi alarak belediyeye gelen işitme engellilere yardımcı oluyor.

Kurs ile belediye çalışanlarının işaret dili öğrenmesi ve işitme engellilere yardımcı olmasının amaçlandığını dile getiren Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, "Belediye olarak olmazsa olmazımız bireylerin iletişim kurmasıdır. Bir işitme engelli arkadaşımız geldiğinde karşısında onu anlayan birilerinin olması gerekiyor. Her daire başkanlığımızda 3-4 personel talep ederek kursa aldık" dedi.

İşitme engelli vatandaşların en büyük sorunlarının başkaları ile iletişim kuramaması olduğunu belirten Çelebi, bu vatandaşların artık Büyükşehir Belediyesine geldiği zaman sıkıntılarını daha rahat çözebileceklerini ifade etti.

İşitme engelli çiftlerin evde çocukları ile yaşadıkları sıkıntıları da gidermek istediklerini, bu açıdan evlere bir alıcı bir de taşıyıcı cihaz yerleştirdiklerini belirten Çelebi, "Çocuk ağladığı zaman cihaz hemen titreşime geçiyor ve evdeki anne veya baba çocuğun ağladığını anlıyor. Yani çocuk göbeği çatlayıncaya kadar ağlamıyor. Bu da bir iletişim şekli" diye konuştu.

Şehirde yaşayan engellilerden gelen talepleri değerlendirdiklerini ve bu doğrultuda işaret dili kursunu düzenlediklerini aktaran Çelebi, "Engellilerimeze hizmet etmek bizim görevimiz. Belediyemize gelen konuşma engelli vatandaşlarımızın daha işi hizmet almalarını istedik. Bu doğrultuda kendi belediyemiz içinde her birimden birkaç personelimizin işaret dili kursunu katılıp bu eğitimi almasını sağladık. Amacamız daha ulaşabilirlik anlamında bir belediyecilik hizmeti yapmak. Bunu sağlamak için çalışmalarımız devam ediyor" değerlendirmesini yaptı.

Kursa katılan belediye görevlilerinden Sevgi Şaf ise kursun çok faydalı olduğunu söyledi. 2 aydır aldıkları kurs sayesinde işitme engellilere yardımcı olacak kadar bilgi sahibi olduğunu anlatan Şaf, tüm kurumlarda bu tür kursların verilmesi gerektiğini kaydetti.

Büyükşehir’de işaret dili dönemi

Büyükşehir’de işaret dili dönemi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim