• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

Büyükşehir’de Acil Durum Tatbikatı Yapıldı

Büyükşehir’de Acil Durum Tatbikatı Yapıldı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tatbikat başarıyla tamamlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen tatbikat başarıyla tamamlandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Acil Durum Eylem Planı dahilinde 2015 yılı kapsamında farklı birimlerde yapılan acil durum tatbikatları ana hizmet binasında yapılan son tatbikatla tamamlandı. Tatbikat senaryosu kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası önündeki şüpheli paket imha edildi, yine senaryo gereği kimliği belirsiz bir şahıs etkisiz hale getirildi ve personel en kısa zamanda binadan tahliye edildi.

BİRİMLER BİRLİKTE ÇALIŞTI

Herhangi bir olumsuz olay sırasında personelin hareket tarzının öğretilmesi, Özel Güvenlik Ekiplerinin eğitilmesi, Acil Durum Ekiplerinin eğitilmesi, olaylara müdahale şekli ve zamanı, seyyar yangın söndürme cihazlarının kontrolü, acil toplanma bölgelerinin belirlenmesi ve diğer daire başkanlık personelinin tatbikata davet edilmesi amacıyla düzenlenen tatbikat önceden belirlenen senaryoya bağlı olarak yapıldı. Tatbikat Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, Müdahale Şube Müdürlüğü ekipleri, Zabıta Dairesi Başkanlığı Özel Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Sağlık ve Sosyal Hizmet Dairesi Başkanlığı Sağlık İşleri Şube Müdürlüğü Acil Ambulans Amirliği Ekipleri'nin işbirliğinde yapıldı.

TATBİKATIN SENARYOSU

Senaryo gereği saat 14.00 sıralarında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ön bahçesinde şüpheli bir paket tespit edildi. Emniyet Bomba İmha Ekibi tarafından şüpheli paket etkisiz hale getirildikten sonra üst düzey yöneticiler ile birlikte tüm personel acil durum ekiplerinin yardımı ile acil çıkışlardan binanın iki tarafına ve arka bahçeye tahliye edildi. Bu sırada merdivenlerden üst kata çıkan kimliği belirsiz bir şahıs Özel Güvenlikçiler tarafından etkisiz hale getirildi. Gerekli kontrollerin yapılmasının ardından personel tekrar binaya alındı.

BÜYÜKAKIN EKİPLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Yaklaşık 1 saat süren ve gerçeğini aratmayan tatbikat tüm unsurların görevini en iyi şekilde yerine getirmesiyle sorunsuz şekilde tamamlandı. Tatbikatın sonunda Emniyet ve İtfaiye yetkililerinden bilgi alan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyükakın, görev alan ekiplere ve personele teşekkür etti. Tatbikatı yorumlayan Genel Sekreter Büyükakın, "Bu tip tatbikatları Büyükşehir olarak herhangi bir olumsuzluk durumunda hazırlıklı olmak için yapıyoruz ve başarıyla gerçekleştiriyoruz. Bugün de senaryo gereği tatbikat yapıldı. Arkadaşlarımız senaryo gereği bize bilgi verdi, bizde binanın boşaltılması talimatını verdi. Böylece binanın ne kadar sürede boşaltılabileceğini, yaşanabilecek olumsuzlukları görmüş olduk. İnşallah böyle olaylar başımıza gelmez ama gelirse hazırlıklıyız" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim