• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Büyükşehir Ve Mimarlar Odası Arasında Asansör Bakım Protokolü

Büyükşehir Ve Mimarlar Odası Arasında Asansör Bakım Protokolü
Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi arasında asansörlerin bakımına yönelik protokol imzalandı.P

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Mimarlar Odası Antalya Şubesi arasında asansörlerin bakımına yönelik protokol imzalandı.Protokol töreninde konuşan Türel, asansörlerde kaza riskini en aza indirmek istediklerini söyledi.

Törene Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu katıldı. Törende konuşan Türel, belediye açısından son derece önemli bir protokol imzaladıklarını belirtti. Atılan imzanın kendisi için çok önemli olduğunu aktaran Türel, "Hayat riski taşıyan bir işte atılmış her imza, geleceğimize atılmış bir imzadır. Allah korusun bu kazaların nerede, ne zaman olacağını bilebilme şansımız yok. Biz ancak tedbir almakla mükellefiz. İstanbul'daki bir inşattaki asansör kazasında galiba 10-12 vatandaşımız hayatını kaybetmişti" diye konuştu.

"ASANSÖRLERDE KAZA RİSKİNİ EN AZA İNDİRMEK İSTİYORUZ"

Asansörlerde risk payını en aza indirmek istediklerini ifade eden Türel, "Önemli olan bugün burada bizim yaptığımız gibi bu tedbirleri öncelikli almak suretiyle risk payını en aza indirmek. Tabi hayati riskin azaltılması gibi bir önemi olan bir protokole burada imza atıyor iken bir başka husus belediyemizin meslek odalarıyla bir işbirliği içerisindeki yoluna devam etme anlayışı, bu protokolün bir diğer önemli yanı. Çünkü biz büyükşehir belediye başkanlığına seçilmeden önce, hep bu sözleri söyledik. Seçimlerden önce, meslek odalarımızla ve sivil toplum örgütlerimizle birlikte Antalya'yı yöneteceğiz. Yönetişimin en güzel örneklerini sergileyeceğiz ve muhtarlarımız, kanaat önderleri, odalar ve herkesle birlikte bir mesai harcayacağız yaklaşımını ifade etmiştik" dedi.

"SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ"

Sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla birçok projede birlikte çalıştıklarını ifade eden Türel, "Örneğin, Serdengeçti parkında peyzaj mimarları odasıyla ortak çalışıyoruz veya Konyaaltı Sahil Projesinde Mimarlar Odasıyla protokol imzalamak suretiyle birlikte çalışıyoruz. Boğaçayı Projesinde İnşaat Mühendisleri Odası ve akademisyenleri ile birlikte bilim heyetiyle bu masanın etrafında toplanıp, çok önemli tartışmalarda bulunuyor ve istifade ediyoruz. Sonuca böyle gitmeye çalışıyoruz. Hangi projemize bakarsanız bakın halk ve vatandaşlarımızla birlikte, onların temsilcileri olan sivil toplum örgütleri ve meslek odalarıyla birlikte Antalya'ya verdiğimiz önem artık gerçekten çok iyi anlaşılıyor" şeklinde konuştu.

KIRMIZI ETİKETLİ ASANSÖRLERE DİKKAT

Makina Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Ayşen Hamamcıoğlu ise 2012 yılından bu yana asansör denetimi yaptıklarını söyledi. Atılan imzanı halkın bilinçlenmesi açısından son derece önemli olduğunun altını çizen Hamamcıoğlu, "Evlerde kırmızı, sarı ve mavi ve yeşil etiket kullanıyoruz. Kırmızı etiket bulunan bütün asansörlerin kullanılmaması gerekiyor. Herhangi bir kazada bundan orada yaşayanlar sorumlu. Yönetici cinayete teşebbüsten sorumlu oluyor. Dolayısı ile bu yapılanlar bir korumadır. Bakım onarım ile denetlenmenin karıştırılmaması gerekiyor. Bunlara dikkat çekilmesi gerekiyor. Kırmızı etiket almış asansörleri biz 30 gün mühürlüyoruz. Sarı etikete geldiğinde ise 60 gün mühürlüyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Ve Mimarlar Odası Arasında Asansör Bakım Protokolü

Büyükşehir Ve Mimarlar Odası Arasında Asansör Bakım Protokolü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim