• BIST 9080.36
  • Altın 2325.321
  • Dolar 32.3781
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Büyükşehir Ve A.ü.’den “Çifte Minareler; Buz Ve Ateş” Sanat Etkinliği

Büyükşehir Ve A.ü.’den “Çifte Minareler; Buz Ve Ateş” Sanat Etkinliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi'nin işbirliğiyle gerçekleştirilen Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Kavukçu'nun hazırladığı "Çifte Minareler; Buz ve Ateş" adlı sanat etkinliği renkli görüntülere sahne oldu. Aziziye Parkı'nda düzenlenen etkinliğe Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, AK Parti Erzurum İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Hüseyin Koçan, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç ile davetliler katıldı. Başkan Sekmen, burada yaptığı konuşmada, Erzurum'daki doğal güzellikler ve tarihi varlıkların eşsiz birer sanat eseri olduğunu ifade etti. Başkan Sekmen, "Şehirlerin özellikleri vardır, Allah'ın vermiş olduğu doğal güzellikleri de vardır. Biz de bu doğal güzellikleri yansıtarak, Erzurum'daki bu değişim ve dönüşümü gerek ülkemize gerekse de dünyaya tanıtmanın gayreti içerisindeyiz" dedi. Kurumlarla işbirliğinin önemine vurgu yapan Sekmen, şunları kaydetti: "Erzurum geçmişte olduğu gibi günümüzde de bir eğitim şehridir. Erzurum'un geçmiş dönemine baktığımızda 32 medreseden bahsedilir, yani 32 üniversite… Üniversiteler kuran Atatürk Üniversitesi gibi köklü bir eğitim kurumuna sahibiz. Üniversitemiz; yarım asrı aşkın bir süredir birçok alanda hizmet vermektedir. Üniversitemizin önemli fakültelerinden biri olan Güzel Sanatlar Fakültesi, ülkemize seçkin sanatçı yetiştirmektedir. İşte tarihi eserimiz olan Çifte Minareli Medrese'nin burada temsili olarak buzla gösterimini yapıyoruz. Yine Üniversitemizle beraber ortak yaptığımız, "Çılgın Proje" diye adlandırdığımız müzeler topluluğunun bulunduğu bir şaheseri de hayata geçirmek için çalışıyoruz. O projenin içerisindeki hizmetlerden bir tanesi de kar müzesidir. Göreceksiniz ki o müzenin içerisinde kar ve buzdan birçok heykeli ve tarihi eseri sizlere ve Erzurum'a gelen misafirlere sergileyeceğiz."

EMEK VE EKİP RUHUNUN ÖNEMİ

Başkan Sekmen, Çifte Minareli Medrese'nin çelik ve buzdan inşasında emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Bu eserin oluşum ve hazırlanmasında meclis üyelerimizden, genel sekreterimizden, daire başkanlarımızdan, müdürlerimizden, personelimizden herkesin emeği, alın teri ve göz nuru vardır. Bir eser meydana çıkıyorsa öyle basitçe, sadece bir kişinin değil bütün ekibin emeği vardır. Bunun bir finansmanı vardır, bir tasarımı vardır, bunun bir yapımı vardır. İşte bu eserde gördüğünüz gibi arkadaşlarımız Büyükşehir Belediyemizin atölyesinde çok önemli hizmetlere imza atıyorlar. Bu eserin oluşturulmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Erzurum'dan Türkiye'mize sesleniyoruz. Burası Erzurum, Dadaşlar diyarı… Bu dadaşlar diyarı, geçmişte gerek Selçuklular gerek Osmanlılar gerekse de Cumhuriyet döneminde doğunun kalesi, sınır taşı ve serhat şehridir. İnşallah kalkınmanın ve gelişmenin adımlarını buradan Ankara'ya doğru duyurmanın gayreti içerisindeyiz." Sekmen daha sonra sanat etkinliğine katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verdi.

PROF.DR. KOÇAK: "ŞEHİRLERİ ANLATAN ÖNEMLİ FAKTÖRLER VARDIR"

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak da, şehirleri anlatan önemli faktörlerin bulunduğunu ifade etti. Prof. Dr. Koçak, şöyle devam etti: "Şehirleri tanıtan, şehirleri anlatan çok değişik faktörler vardır. Bunlardan bazıları; tarihi eserleri, bulunduğu ikliminin özellikleri ve o şehir içerisinde bulunan kurumlardır. Bugün üniversite ve şehir işbirliğinin en güzel örneklerini Büyükşehir Belediyemizle birlikte burada yaşıyoruz. Erzurum denince akla kış ve kış sporları diğer taraftan eğitim kurumları gelmektedir. Eğitim kurumu olarak baktığımızda dünyada ilk kurulan üniversitelerden ikincisi şehrimizde kurulan ve 6 fakülteli olarak gördüğümüz Çifte Minareler Medrese'dir. Bugün de baktığımızda Erzurum gerçekten bir kış sporları, bir eğitim merkezi ve bunlarında ötesinde tarihi derinliği olan bir şehirdir. Bunun en güzel örneğini de Çifte Minareli Medrese'mizin böyle buzlara bürünmüş haliyle bizi seyretmesi ve bizim de onu seyretmemizdir. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen olmak üzere burada emeği geçen Büyükşehir Belediyemizdeki ve üniversitemizdeki arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum."

"İKLİM ÜZERİNE SANATSAL VURGU YAPTIK"

Prof. Dr. Mehmet Kavukçu da, söz konusu sanat etkinliğiyle iklim üzerine sanatsal bir vurguyu amaçladığını bildirdi. Prof. Dr. Kavukçu, "Erzurum Büyükşehir Belediyesi'nin atölye çalışanları, diğer yöneticiler, tüm emek verenler ve öğrencilerime teşekkür ederim. Proje düşündük, hazırladık, sunduk ama bunun uygulaması da ayrı bir boyuttur. Bu çalışmada iklim üzerine vurgu yapmayı amaçladık. İklim koşullarının mevsimsel şartların getirilerini kullanarak buz kristallerinden oluşan bir biçimlendirmeye gittik. Mevsim üzerinde yaptığım çalışmalar burada bir başka boyuta geldi, bir başka etkiye ulaştı. Kısacası Çifte Minareli Medrese ile halkın ilgisini buraya çekmek istedim. Bu güzel birliktelik inşallah daha iyi daha büyük boyutta projeler getirecektir" diye konuştu. Kavukçu, daha sonra buzdan yapılan atkı ve bereleri Başkan Sekmen ve Rektör Koçak'a takdim etti. Konuşmaların ardından sanatta farkındalık oluşturmak amacıyla üzeri buz kaplı çelikten yapılan maketin üzerinde ateş gösterisi gerçekleştirildi.

Büyükşehir Ve A.ü.’den “Çifte Minareler; Buz Ve Ateş” Sanat Etkinliği

Büyükşehir Ve A.ü.’den “Çifte Minareler; Buz Ve Ateş” Sanat Etkinliği

Büyükşehir Ve A.ü.’den “Çifte Minareler; Buz Ve Ateş” Sanat Etkinliği

Büyükşehir Ve A.ü.’den “Çifte Minareler; Buz Ve Ateş” Sanat Etkinliği

Büyükşehir Ve A.ü.’den “Çifte Minareler; Buz Ve Ateş” Sanat Etkinliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim