• BIST 9524.59
  • Altın 2495.454
  • Dolar 32.5969
  • Euro 34.7691
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Büyükşehir Spor Alanları Spora Kucak Açıyor

Büyükşehir Spor Alanları Spora Kucak Açıyor
Büyükşehir futbol tesislerinde haftada 40 ile 60 futbol müsabakası oynanıyor.

Büyükşehir futbol tesislerinde haftada 40 ile 60 futbol müsabakası oynanıyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin kentin dört bir yanında faaliyet gösteren spor tesisleri, spor ve sporcuya hizmet vermeyi sürdürüyor. Olimpik Buz Sporları Salonu'ndan Atış Poligonu'na kadar sporun hemen hemen her dalında bir tesisi bulunan Büyükşehir, 2016 yılında da spor yatırımlarını sürdürecek.

Kocaeli'deki spor tesisleri içinde en büyük ilgiyi ise Büyükşehir Belediyesi'ne ait futbol tesisleri görüyor. İzmit, Gebze, Körfez ve Başiskele, Kartepe ve Dilovası ilçelerinde bulunan sentetik ve doğal çim futbol tesisleri, Kocaeli futbolunun adeta kalbinin attığı yerler olarak göze çarpıyor. Bu sahalarda haftada 40 ile 60 futbol müsabakası oynanıyor. Bu çerçevede 120 takım tesislerden yararlanıyor. Kulüpler maçlarının yanı sıra antrenmanlarını da yine bu sahalarda gerçekleştiriyor.

Futbol sahalarından Kocaeli'nde faaliyet gösteren minik takımdan A takıma kadar olan tüm kategoriler faydalanıyor. Ayrıca futbol sahalarının yanında Büyükşehir tarafından inşa edilen tesis binaları da yer alıyor. Kulüpler, sahaların yanı sıra söz konusu binaların olanaklarından da faydalanıyor. Soyunma odalarını kullanan sporcular ayrıca maç öncesi hazırlıklarını da yine tesis içindeki odalarda gerçekleştiriyor. Ayrıca malzemeleri de yine bu tesislerde muhafaza ediliyor.

Büyükşehir tesislerinin yoğun ilgi görmesinde ise tesislere verilen önem büyük rol oynuyor. Tesisler günlük, haftalık ve aylık programlarla sürekli takip ediliyor. Tesislerde görülen eksiklikler anında giderilirken, temizlik ve bakımlar aynı hassasiyetle gerçekleştiriliyor. Sürekli kullanımdan dolayı yıpranma şartları altında olan sahalar da titizlikle takip ediliyor. Özellikle sentetik çim sahaların bakımı, bakım araçları ile gerçekleştiriliyor.

Kulüpler, Büyükşehir Belediyesi Çözüm Masası'na verdikleri bir dilekçe ile tesislerden yararlanma imkanına kavuşabiliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim