• BIST 9645.02
  • Altın 2411.621
  • Dolar 32.5808
  • Euro 34.7866
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 24 °C

Büyükşehir, Sosyal Denge Sözleşmesini Yeniledi

Büyükşehir, Sosyal Denge Sözleşmesini Yeniledi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile MEMUR-SEN'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasındaki Sosyal Denge Sözleşmesi...

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile MEMUR-SEN'e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Sendikası (BEM-BİR-SEN) arasındaki Sosyal Denge Sözleşmesi yenilendi. Erzurum Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda düzenlenen törene Başkan Mehmet Sekmen, Genel Sekreter Ali Rıza Kiremitci, ESKİ Genel Müdürü Mevlüt Vural, Genel Sekreter Yardımcıları Cevat Öksüz, Selami Keskin, Zafer Aynalı ile kurumda çalışan yönetici ve memurlar katıldı. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, imza töreninde yaptığı konuşmada, "Büyükşehir Belediyemiz ve Büyükşehir'in bağlı kuruluşu olan ESKİ Genel Müdürlüğü'müze mensup 657 sayılı yasaya tabi memur ve sözleşmeli personeller için imzalamış olduğumuz Sosyal Denge Sözleşmesi'nin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi. Başkan Sekmen, şunları söyledi: "Biz geçmiş belediye başkanlığı görevlerimizde memur arkadaşlarımızla böyle çok sözleşmeler imzaladık. Milletvekili olarak Parlamento'da bulunduğumuz bir dönemde bu yasa çıkartıldı. Memurlarımıza ek bir ücret ödeme imkânı doğdu. Bunun için ben, bu yeni Toplu Sözleşme'nin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Göreve geldiğimizden bu yana, her alanda çalışan kardeşlerimizin, başta memurlarımız ve işçilerimiz olmak üzere hak ve hukuklarını gözetmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda 2014 yılı öncesinde 89 lira olan ücret, 2014 Ocak tarihinde 278 lira olup, göreve geldikten sonra 420 lira, yaptığımız ilk sözleşmenin akabinde bugün imzalanan sözleşme kapsamında ise Ocak 2016 ile 31 Aralık 2017 tarihleri arasında 2 yıllık sözleşme kararı neticesinde 530 TL ek ödeme yapılacaktır. Bu sözleşme sonucunda ilçelerde çalışan memurlarımıza, bu ücrete ek olarak 100 TL daha ilave ödeme yapılacaktır. Yani ilçelerde çalışan memurlarımız 630 lira olarak bu haktan istifade edeceklerdir."

"EKİP RUHUNU EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARTACAĞIZ"

Başkan Mehmet Sekmen, konuşmasında ekip ruhunun önemine dikkati çekti. Sekmen, şöyle devam etti: "Şehirde inşallah yeniliklere hep beraber imza atacağız. Amacımız; ekip ruhunu en üst seviyelere çıkarabilmek ve bu ruhla halkımıza, ülkemize ve her şeyden evvel içerisinde yaşadığımız şehrimize en kaliteli hizmeti sunabilmektir. Ama şunu ifade etmek isterim ki, bu sözleşmenin de farkında olmak hepimizin görevidir. Büyükşehir Belediyesi olarak, bu şehre beklenilen en güzel hizmetleri sunmak hepimizin şiarı olmalıdır. Başta amir arkadaşlar olmak üzere, hepimiz bulunduğumuz birimlerde, "Nasıl faydalı olabiliriz, daha aktif hangi işleri yapabilirizin" gayreti içerisinde olmalıyız. Burada hepimize bir görev düşüyor. Bunun için istirhamım siz mesai arkadaşlarımızla hep beraber işimize sahip çıkmalıyız, çok başarılı ve çok güzel hizmetler yapmalıyız. Bu, diğer kurumlarda çalışan memurlardan artı bir gelirdir. Bunun için her birimimiz çok aktif bir şekilde işe koyulmalı, mevzuatın ve yasaların verdiği bütün yetkileri kullanarak şehrimizi ön tarafa çıkarmanın gayreti içerisinde olmalıyız. Hep beraber büyük gayret göstermeliyiz." Konuşmasında Winterfest Erzurum 2015'e de değinen Sekmen, "İstanbul, Bursa ve Ankara'da Winterfest Erzurum 2015 dolayısıyla tanıtımlar yapıyoruz. İstanbul, Bursa ve Ankara ayağa kalktı. Tanıtım günlerinde bütün televizyonlar Erzurum'dan bahsetti. Erzurum'da bir şeyler oluyor. O basın toplantılarında, oralardaki tanıtımlarda Erzurum'un değerleri ön tarafa çıkarılıyor. Bunun için, hepimizin yapacağı çok güzel hizmetler var. Hep beraber büyük bir gayret içerisinde olalım" diye konuştu.

"ÇALIŞMA ŞARTLARINI İYİLEŞTİRİYORUZ"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de, Büyükşehir'in çalışma şartlarını iyileştirdiğini, kurum çalışanlarının haklarını her fırsatta koruduklarını ifade etti. Genel Sekreter Kiremitci, "Öncelikle bu sözleşmenin hayırlara vesile olmasını, içimizdeki çalışma azmini, gayretini teşvik etmesini ve birbirimizi daha fazla kucaklamamıza vesile olmasını temenni ediyorum. Elimizden geldiğince çalışanlarımızın lehine ve gücümüz nispetinde iyileştirilmelerin yapılması için çabalıyoruz. Göreve başladığımızdan bu tarafa yaklaşık 20 ayda hem kurumsallaşma noktasında hem hizmetlere bakış noktasında hem de birbirimize bakış noktasında güzel bir noktaya geldik. Bu sözleşmesinin hayırlar getirmesini diliyorum" dedi. MEMUR- SEN Konfederasyonu'na bağlı BEM-BİR-SEN Erzurum Şube Başkanı Abdullah Sunar da, "Sözleşmeyi yenileyen, 278 liradan birinci altı ay için 530 liraya, ikinci 6 ay için 560 liraya taşıyan, yani iki yılda yüzde yüz artış sağlayan, ayrıca dini bayramlarda da 560 TL olmak üzere bayram yardımını da sözleşmeye dâhil eden Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen'e memurlar adına en kalbi duygularımızla sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Ayrıca bu konuda emeği geçen Genel Sekreterimize, Genel Sekreter Yardımcılarımıza ve İnsan Kaynakları Daire Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir, Sosyal Denge Sözleşmesini Yeniledi

Büyükşehir, Sosyal Denge Sözleşmesini Yeniledi

Büyükşehir, Sosyal Denge Sözleşmesini Yeniledi

Büyükşehir, Sosyal Denge Sözleşmesini Yeniledi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim