• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Büyükşehir sigaraya savaş açtı

Büyükşehir sigaraya savaş açtı
Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Tütün Kontrol Kurulu Toplantısı'na ev sahipliği yaptı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İl Tütün Kontrol Kurulu Toplantısı'na ev sahipliği yaptı. Gönüllü personellere sigarayı bırakma konusunda eğitimler verileceğini belirten Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Daire Başkanı Muzaffer Şaşmaz, "Hedefimiz, sigara içen tüm çalışanlarımıza sigarayı bıraktırmaktır" dedi.

4207 Sayılı "Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkındaki Kanun" hükümlerinin ilimizdeki uygulamalarının değerlendirildiği ve gündemdeki konuların görüşüldüğü İl Tütün Kontrol Kurulu Toplantısı Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde yapıldı. Encümen Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Osman Öztürk ile Manisa'daki kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

"Ceza değil, gönüllülük"

Toplantının açılışında konuşan yapan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz, "Ev sahibi olarak bu toplantının belediyemizde yapılmasından Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün memnuniyet duyduğunu ifade etmek isterim. Büyükşehir Belediyemiz topluma faydalı her türlü faaliyete yardım ve katkı sağlamaya hazırdır. Sigaranın zararlarından toplumun korunmasında cezadan çok gönüllülük esasına dayanan eğitimin önemine inanıyoruz. Bu amaçla Büyükşehir Belediyemizde gönüllü olan personelimize "Sigaranın Zararları ve Sigarayı Bırakmak İsteyenlere Danışmanlık" eğitimi gerçekleştireceğiz. Bir kişinin bile sigarayı bırakmasını büyük bir kazanç olarak görmekteyiz. Hedefimiz belediyemizde sigara kullanan çalışanlarımıza sigarayı bıraktırmak" dedi. İl Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Yıldız Karakuş da kurulun faaliyetleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Kurulda gündem gereği 2017 yılı ilk altı aylık tütün kontrol faaliyetleri değerlendirildi. 4207 Sayılı Kanun ihlallerinin tespitine yönelik yapılan "Dumansız Hava Sahası" denetimlerinde görevli ekiplerin yaşadığı sorunlar ve çözüm önerileri görüşüldü.

Büyükşehir sigaraya savaş açtı

Büyükşehir sigaraya savaş açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim