• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Büyükşehir personeline hizmet içi eğitim

Büyükşehir personeline hizmet içi eğitim
Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik, Tebligat ve Kabahatler...

Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik, Tebligat ve Kabahatler Kanunu eğitimi düzelendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi başkanlığınca hazırlanan planlı mevzuat eğitimleri devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi personeline yönelik Tebligat ve Kabahatler Kanunu eğitimi düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlenen eğitime 1. Hukuk Müşaviri Elvan Başpınar, Manisa Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz ve ilgili personel katıldı. Hukuk Müşaviri Mahir Sağlam'ın 7201 sayılı Tebligat Kanunu, Avukat Tuğçe İnç Zavlak'ın da 5326 sayılı Kabahatler Kanunu üzerine verdiği eğitimde, hukuk ve mevzuata uygun hareket etmenin idari işlemlerin temeli olduğu vurgulandı. Programın açılış konuşmasını yapan 1. Hukuk Müşaviri Elvan Başpınar, düzenlenen eğitimin önemini vurguladı.

Mevzuat eğitimlerinin hizmet için eğitimlerde önemli yere sahip olduğunu belirten İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz ise, "Tesis edilen her bir işlemde kanun ve hukuki kurallara uygun hareket etmek zorundayız. Bu nedenle mevzuat eğitimleri hizmet içi eğitimlerimizde önemli yere sahiptir. Tebligat Kanunu hükümlerinin belediyemizin hukuki hak kaybına uğramaması açısından uygulayıcılar tarafından iyi bilinmesi gerekiyor. Kabahatler kanunu ise toplum düzenini, genel ahlâkı, genel sağlığı, çevreyi ve ekonomik düzeni korumak amacıyla karşılığında idari yaptırım uygulanması öngörülen durumları konu almaktadır. Bu açıdan bu kanunlar belediyemizde geniş uygulama alanı olan kanunlardır" dedi.

İdari karar ve işlemlerinde daima hukuka uygunluğu esas aldıklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, "Büyükşehir Belediyesi olarak hukuk düzeni içinde, kanuni mevzuata uygunluk çerçevesinde vatandaşımıza hizmet etmekteyiz. İdari karar ve işlemlerimizde daima hukuka uygunluğu esas alıyoruz. Varlık nedenimiz olan misyonumuz; çağdaş, katılımcı, şeffaf ve etkin bir yönetişim anlayışıyla hemşerilerimizin yaşam kalitesini artırmaya yönelik adil, hızlı ve kaliteli hizmet sunmaktır" diye konuştu.

Büyükşehir personeline hizmet içi eğitim

Büyükşehir personeline hizmet içi eğitim

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim