• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Büyükşehir Pehlivanları Er Meydanına İniyor

Büyükşehir Pehlivanları Er Meydanına İniyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü Güreş Takımı, ata sporunda ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı başarıları er meydanında...

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Spor Kulübü Güreş Takımı, ata sporunda ulusal ve uluslararası turnuvalarda kazandığı başarıları er meydanında da göstermek için çalışmalarına devam ediyor. ASAT Güreş Takımı ilk sınavını Kumluca'daki yağlı güreşlerde verecek.

Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel'in ilk döneminde kurulan ASAT Spor Kulübü Güreş takımı, 2014 yılında yeniden yapılanma sürecine girdi. Takım, son iki yıldır ulusal ve uluslararası arenalarda elde ettiği başarılar ve Milli Takıma gönderdiği sporcular ile isminden söz ettiriyor. Güreş takımı minikler, yıldızlar, ümitler, gençler ve büyükler kategorilerinde olmak üzere toplamda 110 sporcusu ile mücadele ediyor.

ŞAMPİYONLAR MİLLİ TAKIMA

Kahramanmaraş'ta yapılan Yıldızlar Serbest Güreş Türkiye Şampiyonası'nda 85 kiloda birincilik kürsüsüne çıkan ASAT Sporcusu Nail Seyyar ile aynı kiloda mücadele eden Ünal Karabacak Türkiye üçüncüsü oldu. Her iki sporcu da Milli Takım kadrosuna çağırıldı. Ordu'da yapılan Ümitler Türkiye Şampiyonası'nda ise ağır sıklette Cengizhan Şimşek Türkiye üçüncüsü olurken, 120 kilo ağır sıklette Hakkı Aygün ve Tolga Tören birincilik ve ikincilik elde etmeyi başararak, Ümit Milli Takıma davet edildi.

MİNDER GÜREŞİNDE İDDİALIYIZ

Antalya'nın artık sadece yağlı güreşlerde değil, minder güreşinde de iddialı olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Güreş Koordinatörü Mustafa Kemal Karaboğa, "Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ile ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay'ın bizlere verdiği büyük destekle minder güreşlerinde dereceler elde ediyoruz. Önceki yıllarda minder güreşinde liglerde mücadele edemiyorduk. Kulüp olarak mindere ağırlık vererek, hem yıldızlar da hem büyüklerde olmak üzere iki kategoride artık liglerde de mücadele ediyoruz. Antalya, artık minder güreşlerinde de iddialı ve önümüzdeki yıllarda büyük başarılara imza atacak" diye konuştu.

HAZIRLIKLAR TAM GAZ

ASAT Güreş Takımı'nın çalışmaları hakkında da bilgi veren Karaboğa, "Yeni sezon öncesi güç kazanılması amacıyla kapalı salonda çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Havaların ısınmasıyla birlikte antrenmanlarımızı çim alanda yapıyoruz. Koşu, istasyon ve yağlı güreş antrenmanlarımız ile turnuvalara en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Artık hedefimiz yağlı güreşler. Antalya'mız ve Büyükşehir Belediyemiz için çok önem arz eden ve Türkiye'de büyük kitleye hitap eden yağlı güreş turnuvaları başlıyor. Minik boydan başpehlivanımıza kadar yağlı güreşlerde iddialı bir takım haline geldik" dedi.

HEDEF KIRKPINAR

Bu yıl yağlı güreşte ilk sınavı 30 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan Kumluca er meydanında vereceklerini söyleyen Kababoğa, "ASAT Güreş Takımı olarak tek hedefimiz Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde en iyi dereceleri elde etmek. Minderde ulusal ve uluslararası arenada kazandığımız başarıları minik boydan başpehlivanına kadar en iyi şekilde Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde de tekrarlamak" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Pehlivanları Er Meydanına İniyor

Büyükşehir Pehlivanları Er Meydanına İniyor

Büyükşehir Pehlivanları Er Meydanına İniyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim