• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.9406
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Büyükşehir Orta Yol’u Bitiriyor

Büyükşehir Orta Yol’u Bitiriyor
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin trafik yükünü önemli ölçüde alacak olan Orta Yol'da incelemelerde bulundu.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehrin trafik yükünü önemli ölçüde alacak olan Orta Yol'da incelemelerde bulundu. Başkan Mustafa Çelik, bu yıl yolun ikinci etabını bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bürokratlarıyla birlikte Orta Yol'da yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan çalışmaların son durumunu takip eden ve yapılacak çalışmaları proje üzerinde inceleyen Başkan Mustafa Çelik, Orta Yol'un şehir trafiği için çok önemli olduğunu belirtti. Başkan Mustafa Çelik, Orta Yol üzerinde inşaat çalışmaları süren Entegre Şehir Hastanesi'ne de geçerek hastanenin son durumuna ilişkin bilgiler aldı.

Orta Yol ile ilgili yaptığı açıklamada geçen yıl Erkilet Bulvarı ile Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı arasındaki yolun bir bölümünü hizmete açtıklarını ifade eden Başkan Mustafa Çelik, "Bu yıl hem Erkilet Bulvarı ile Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı arasındaki 6 km'lik diğer şerit hem de 4 bin 300 metrelik Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı ile Kuzey Çevreyolu bağlantısı yapılacak" dedi.

İnşaat sezonunun başlamasıyla birlikte ikinci etabın imalatına başladıklarını ifade eden Başkan Çelik, "Orta Yol bizim açımızdan çok önemli. Yapılmakta olan Entegre Şehir Hastanesi'nin şehre ulaşımının ana aksı olacak. Bu hastanenin günlük 60 bin civarında bir yolcu trafiği olacağını hesap ediyoruz. Kocasinan Belediyemiz buradaki kanalın betonlanmasını tamamlamış durumda. Biz de inşallah sezon sonuna kadar buradan Oymaağaç'a kadar olan ikinci etabını bitirmeyi planlıyoruz. İnşallah bu yol bittiğinde Oymağaç'taki Kuzey Çevreyolu'ndan giren araç Fuzuli'den Sivas Caddesi'ne kesintisiz akan bir trafikte çıkacak. Bu yol şehir içindeki gibi meskun mahallerin içinden geçmediği için ışık ve kavşak sayısı çok çok az. Sadece Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı'nda bir kavşak çalışması ile üste alacağız. Dolayısıyla trafik burada da kesintisiz akacak. Böylece burası Kuzey Çevreyolu ile Eski Çevreyol arasında üçüncü bir yol olarak hizmete girmiş olacak" diye konuştu.

Orta Yol boyunca uzanan kanalın durumuna da değinen Başkan Mustafa Çelik, kanalın eskiden bataklık görünümünde olduğunu sinek üreten bir durumda bulunduğunu hatırlatarak, yapılan çalışmalarla şimdi pırıl pırıl tertemiz suyun aktığı bir kanal haline getirildiğini kaydetti.

Büyükşehir Orta Yol’u Bitiriyor

Büyükşehir Orta Yol’u Bitiriyor

Büyükşehir Orta Yol’u Bitiriyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim