• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Büyükşehir, Okulların Bahçelerini Ağaçlandırıyor

Büyükşehir, Okulların Bahçelerini Ağaçlandırıyor
Adana'nın dört bir yanında 2 yılda 100 bin fidanı toprakla buluşturan ve 300 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi, Dünya...

Adana'nın dört bir yanında 2 yılda 100 bin fidanı toprakla buluşturan ve 300 bin metrekare yeni yeşil alan kazandıran Adana Büyükşehir Belediyesi, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası'nda Yüreğir'deki ilkokulların bahçelerini ağaçlandırdı. Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Doğru, öğrencilerle birlikte fidanları dikip, can suyu verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası nedeniyle fidan dikim etkinliği düzenledi. Yüreğir ilçesindeki Havutlu, Camili ve Prof. Dr. Sadık Övenç Çolakoğlu ilkokullarında gerçekleştirilen etkinlikte Başkan Vekili Mahmut Doğru ve Başkan Danışmanı Fikret Doğan, öğrencilerle bir araya gelip, belediye fidanlıklarında yetiştirilen harnup, çam, turunç, çınar, manolya türü fidanları dikti.

"ORMANLARI KORUMAK İNSANLIK GÖREVİ"

Belediye Başkan Vekili Mahmut Doğru, öğrencilerle birlikte okulların bahçelerinde uygun yerlere açılan çukurlara fidanları yerleştirip, üzerini toprakla kapattı. Doğru ve Doğan, fidanlara can suyu verirken, öğrencilere oksijen deposu ormanların korunması ve fidan dikerek, gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmanın insanlık görevi olduğunu anlattı. Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı ekipleri, okulların bahçelerine de öğrencilerin ve öğretmenlerin oturup, dinlenebileceği banklar yerleştirildi.

"DAHA YEŞİL BİR ADANA İÇİN ÇALIŞIYORUZ"

Etkinlikte okul yöneticileri, Başkan Vekili Mahmut Doğru ve Başkan Danışmanı Fikret Doğan'a teşekkür etti. Başkan Vekili Doğru, Adana Büyükşehir Belediyesi olarak 15 ilçenin tamamında ağaçlandırma çalışmalarını kesintisiz sürdürdüklerini vurgulayıp, bu kapsamda okulların bahçelerine de fidan dikilmesine önem verdiklerini bildirdi. Doğru, "Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü, daha yeşil bir Adana için belediyenin tüm imkanlarını seferber ederek, ağaçlandırma ve yeşil alanların artması için güçlü ekibiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bugün de öğrencilerimizle birlikte çok anlamlı bir etkinliğe imza attık, okullarımızın bahçelerini ağaçlandırdık. Okullarda ormanların korunması, fidan dikmenin önemini pekiştiren faaliyetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Büyükşehir, Okulların Bahçelerini Ağaçlandırıyor

Büyükşehir, Okulların Bahçelerini Ağaçlandırıyor

Büyükşehir, Okulların Bahçelerini Ağaçlandırıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim