• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Büyükşehir Meclisine Terör Saldırısı Damgasını Vurdu

Büyükşehir Meclisine Terör Saldırısı Damgasını Vurdu
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı olağan devam Meclisine Sultan Ahmet Meydanı'nda yaşanan terör olayı, parti grup sözcüleri tarafından lanetlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Ocak ayı olağan devam Meclisine Sultan Ahmet Meydanı'nda yaşanan terör olayı, parti grup sözcüleri tarafından lanetlendi. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir önceki meclis toplantısında kendisine Uluslararası Antalya Film Festivali'nin maliyeti konusunda kendisine yöneltilen soruya da cevap verdi. Menderes Türel, 2014 yılında Uluslararası Antalya Film Festivali'ne 6 milyon 738 bin 670 TL ayrıldığını söyledi. 2015 yılında 9 milyon 139 bin 125 TL ayırdıklarını açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ocak Ayı olağan ek meclisi Antalya Su ve Atık Su İdaresi (ASAT) Genel Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel başkanlığında meclis başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla 43 maddeyi görüşmek üzere toplandı. Toplantıya Sultan Ahmet Meydanında meydana gelen ve 10 vatandaşın hayatını kaybettiği 15 vatandaşın yaralandığı terör olayı damga vurdu. Parti temsilcileri meclis açılış konuşmalarında yaşanılan terör olaylarını kınadı.

"TERÖRÖ KARŞI YÜRÜTÜLEN ETKİN MÜCADELE DEVAM EDECEK"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, terör nereden gelirse gelsin şiddetle kınadıklarını ifade etti. Teröre karşı yürütülen etkin mücadelenin korkusunca devam edeceğinin altını çizen Türel, "Teröre karşı korkusuzca mücadele eden güvenlik güçlerimize dua ediyoruz. Allah yardımcıları olsun. Türkiye'ye rahat vermek istemeyen çevreler her zaman olmuştur. Bu milletin milli ve beraberliği terör ile mücadeleyi her zaman başardı. Yapılan mücadele mutlaka başarılı bir şeklide netice alacaktır. Patlamada hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Terörün her türlüsünü lanetle kınıyorum" diye konuştu.

PARTİ GRUP SÖZCÜLERİ TERÖR OLAYLARINI LANETLEDİ

Ak Parti Grup Sözcüsü Bahattin Bayraktar, yaşanılan terör olayında yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşların olduğunu belirterek, terörün her türlüsünü kınadığını ifade etti. Terörün her türlü unsularını kınadıklarının altını çizen Bayraktar," Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet ve yaralı vatandaşlara da şifalar diliyorum. Türkiye'de teröre karşı ortak bir irade var. Terörün her türlüsünü kınıyoruz ve lanetliyoruz. Teröre karşı net bir duruş koyan ülkeyiz. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Teröre karşı etkin mücadele eden güvenlik güçlerimize kolaylık diliyorum" diye konuştu. Gelen ölüm haberlerinin içlerini yaktığını kaydeden CHP Grup sözcüsü Ruhi Bektaş ise hayatını kaybeden vatandaşlara rahmet dileyerek yaralı vatandaşlara acil şifalar diledi. MHP Grup Sözcüsü Selçuk Senirli de meydana gelen terör olayını şiddetle kınadığını ifade etti. Hayatını kaybeden vatandaşlara başsağlığı ve yaralılara da şifalar dileyen Senirli, "Terörün dili, dini ve ırkı yoktur. Bu dönem ülke olarak kenetlenme dönemidir. Terörü etkin bir şekilde kınamak ve mücadele etmek gerekiyor" şeklinde konuştu.

"ANTALYA FİLM FESTİVALİNE 9 MİLYON 139 BİN TL AYIRDIK"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türe, bir önceki meclis toplantısında kendisine Uluslararası Antalya Film Festivali'nin maliyeti konusunda kendisine yöneltilen soruya da cevap verdi. Menderes Türel, 2014 yılında Uluslararası Antalya Film Festivali'ne 6 milyon 738 bin 670 TL ayrıldığını söyledi. 2015 yılında 9 milyon 139 bin 125 TL ayırdıklarını kaydeden Türel, "Uluslararası Antalya Film Festivali'nin boy ölçüşen hale gelmesini sağlayacağız. Bu konuda da önemli gelişmeler oldu. Sinema TIR'larımızın ilçelerimizde film gösteriminde bulunmasını çok önemsiyorum. Bu konuda yapmış olduğumuz organizasyonlarımızın Türkiye ve uluslararası alanda dikkat çektiğini düşünüyorum" diye konuştu.

Toplantıda Antalya-EXPO arasında ulaşımı sağlayacak olan Raylı sistem araç alımı ve kullanılması konusunda İller Bankası A.Ş'den 10 milyon TL ve 39 milyon EURO kredi kullanılması ile ilgili komisyon raporu kabul edildi. Ayrıca krediye konu her türlü işle ilgili işlemi yapmaya Belediye Başkanı adına Genel Sekreter Erol Ekici yetkilendirildi.

Büyükşehir Meclisine Terör Saldırısı Damgasını Vurdu

Büyükşehir Meclisine Terör Saldırısı Damgasını Vurdu

Büyükşehir Meclisine Terör Saldırısı Damgasını Vurdu

Büyükşehir Meclisine Terör Saldırısı Damgasını Vurdu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim