• BIST 9079.97
  • Altın 2308.099
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.0976
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Büyükşehir Meclisi’nde Seçim Yapıldı

Büyükşehir Meclisi’nde Seçim Yapıldı
Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını yaptı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı faaliyet raporu da görüşüldü.

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısını yaptı. Toplantıda Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı faaliyet raporu da görüşüldü. Toplantıda ayrıca meclis başkanlık divanı ile komisyon seçimleri de yapıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı Meclis Başkan Vekili Mehmet Savruk başkanlığında yapıldı. Toplam 119 maddenin görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısında ilk olarak Büyükşehir Belediyesi'nin 2015 yılı faaliyet raporu ele alındı. Raporla ilgili bir konuşma yapan Meclis Başkan Vekili Mehmet Savruk, 2015 yılında Büyükşehir Belediyesi tarafından Kayseri'nin ihtiyaçları göz önüne alınarak çok önemli projelerin hayata geçirildiğini gösterdiğini söyledi. Büyükşehir Belediyesi'nin sadece bugünü değil yarını da düşünerek hizmet ve yatırım yaptığını dile getiren Savruk, göz dolduran bir kurumda görev yaptıklarını kaydetti. Savruk, başarılı çalışmalar nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik olmak üzere uyum içinde çalışan meclise, belediye çalışanlarına ve hizmet ortamını hazırlayan Kayseri halkına teşekkür etti. Meclis Başkan Vekili Savruk'un açıklamalarının ardından meclis üyelerinin oylarıyla önce faaliyet raporu, ardından da 2015 mali yılına ait hesap iş ve işlemleriyle ilgili Denetim Komisyonu tarafından hazırlanan rapor kabul edildi.

Daha sonra meclis içi organlarının seçimlerine geçildi. Kapalı oylamada meclis üyelerinin kullandıkları oylarla Meclis 1. Başkanvekilliğine Bekir Yıldız, 2. Başkanvekilliğine ise Mehmet Savruk seçildi. Divan katibi üyeliklerine ise Merve Sarıoğlu ile Yusuf Özkaya getirildi. Büyükşehir Belediyesi Encümenine ise 1 yıllığına Mehmet Savruk, Mehmet Büyükbaş, Merve Sarıoğlu, Metin Mermerkaya ve Zekeriya Ergüneş seçildi.

KOMİSYONLAR OYBİRLİĞİ İLE BELİRLENDİ

Büyükşehir Belediye Meclisi bünyesindeki çalışma komisyonlarının üyeleri için yapılan seçimlerde meclis oybirliği ile karar aldı. Öncelikle komisyonların üye sayısı artırıldı ve 9 kişiden oluşmasına karar verildi. Daha sonra yapılan seçimler sonucu komisyonlar şu üyelerden oluştu:

İmar ve Bayındırlık Komisyonu: Ahmet Tahir Gül, Zekeriya Ergüneş, Oğuz Ortaköylüoğlu, Mustafa Gengeç, Arif Balkaya, Serdar Altuntuğ, Halil Büyüknalbant, Muzaffer Ercan ve Mustafa Akpınar.

Plan ve Bütçe Komisyonu: Mehmet Büyükbaş, Levent Büyükkeçeci, Özkan Altun, Mustafa İnceok, İlyas Emre, Mustafa Temur, Ramazan Yapıcı, Osman Koç ve İrfan Dursun.

Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu: Oğuz Ortaköylüoğlu, Murat Kalem, Ömer Özuzun, Cemal Acer, Tuncay Şahin, Mustafa Akbulut, Ayşe Seyhan, Necati Eravşar ve Meltem Maraşlıoğlu.

Ulaşım Komisyonu: Mustafa Gengeç, Mesut Mucuk, Osman Turan, Ahmet Doğan, Oğuzhan Berk, Kamuran Temir, Ömer Özuzun, Fazıl Demircioğlu ve Fatih Kızılışık.

Çevre ve Sağlık Komisyonu: Mehmet Seyhan Kalkan, Ahmet Bilici, Mehmet Özoğul, Ahmet Bostancı, Suna Çakır, Hüseyin Eker, Mustafa Akbulut, Hayri Solak ve Mustafa Göktaş.

Büyükşehir Meclisi’nde Seçim Yapıldı

Büyükşehir Meclisi’nde Seçim Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim