• BIST 8983.9
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 22 °C

Büyükşehir Meclisi Toplandı

Büyükşehir Meclisi Toplandı
Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında gerçekleştirildi.

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında yapılan toplantıda, Denetim Komisyonu üyelerinin seçiminin yanı sıra birçok konu görüşüldü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantı açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, yaptığı kısa konuşmada terörü kınadı. Hafta sonunda Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit olan Malatyalı Özel Harekat Polis Memuru Buhari Ağçelik başta olmak üzere diğer tüm şehitlere Allah'tan rahmet dileyen Çakır, "Terörle mücadelemiz ülke olarak devam ediyor. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacak. Bu olaylar, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesine vesile olsun. İstanbul'da da canlı bomba terörü oldu. Burada yabancı uyruklu turistler öldü. Temelde ülkemiz hedef alındı. Terör ve şiddetin her türlüsünü bir kez daha kınıyoruz. Bir an önce bitmesini temenni ediyoruz" şeklinde konuştu. Çakır'ın konuşmasının ardından gündem dışı verilen tekliflerin görüşülmesinin ardından gündem maddelerine geçildi. Gündem maddeleri arasında yer alan Denetim Komisyonu üyelerinin seçimi gizli oyla yapılırken, yapılan seçimler sonucunda bir yıl boyunca görev yapacak olan Denetim Komisyonu Üyeliklerine Hakan Çiftçioğlu, Ramazan Özcan, Mehmet Baysar, Mehmet Reşat Güzel ve Selim Gültekin seçildi. Büyükşehir Meclisi, 2016 yılı Meclis Toplantılarını her ayın 2. haftasının Çarşamba günleri yapmayı kararlaştırırken, tatil ayının ise gerektiğinde gelecek aylarda belirlenmesine karar verdi.

Belediye Meclisi, MASKİ tarafından Pütürge ilçesi Taşmış, Yediyol, Korucak, Tatlıcak ve Ömerli mahalleleri, Doğanşehir ilçesi Elmalı ve Çığlık mahalleleri ile Darende ilçesi Yenice Mahallesi'ne içme suyu ve kanalizasyon şebeke yapım işi ile ilgili kredi kullanımı için Çakır'a yetki verilmesini kararlaştırdı. Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, gündemde bulunan imar ağırlıklı diğer maddelerin bir kısmını karara bağlarken, bir kısmını ise erteledi. Bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı Toplantısının 2. oturumunu 19 Ocak Salı günü saat 14.00'te yapılmasını kararlaştırdı.

Büyükşehir Meclisi Toplandı

Büyükşehir Meclisi Toplandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim