• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 24 °C

Büyükşehir Meclisi Terör Saldırısını Kınadı

Büyükşehir Meclisi Terör Saldırısını Kınadı
Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında Ankara'da yaşanan hain saldırı kınadı.

Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısında Ankara'da yaşanan hain saldırı kınadı. Meclis Başkan Vekili Mehmet Savruk, hain terörün amacına ulaşamayacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Meclisi Mart ayı toplantısı teröre gösterilen tepki ile açıldı. Toplantıya başkanlık eden Meclis Başkan Vekili Mehmet Savruk, Ankara'da meydana gelen patlamanın milletimizin ve ülkemizin birliğine alçakça yapılan bir saldırı olduğunu söyledi. Bu davranışı sergileyenlerin insan olamayacaklarını vurgulayan Savruk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar insanlıktan zerre kadar da nasip almamışlardır. Türkiye'de terörün kaynağı ülkemizin jeopolitik konumudur. Ülkemiz dış güçlerin kontrolünde güçsüz bir devlet olarak kalmak zorunda bırakılmak istendiği için terörü yaşamaktadır. Dış güçlerin yönlendirdiği hain terör odaklarının amacı milletimizi kamplara bölmek, halkımızı ve devletimizi karşı karşıya getirmek, halkı korku ve tedirginliğe sürükleyerek devlete olan güveni sarsmaktır. Bu amaç doğrultusunda bu tür adi ve aşağılık yollara müracaat etmek terör örgütünün acziyetinin ifadesinden başka bir şey değildir. Bundan böyle terörün tamamen ortadan kaldırılması için terörle mücadelenin milli bir sorun olduğu benimsenmeli, tüm sivil toplum örgütlerinin, basın yayın kuruluşlarının, ülkemiz siyasi partilerinin ve toplumun her kesiminin konuya sahip çıkması ve üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Terörizm sadece bir güvenlik sorunu olarak algılanmamalı, her türlü sorumluluk güvenlik kuvvetlerimize bırakılmamalı ve topyekün bu sorunun ortadan kaldırılması için büyük gayret ve çaba gösterilmelidir. Bunun için de gün bir olmak, beraber olmak ve diri olmak günüdür. Acımız ve öfkemiz çok büyüktür; ancak çok iyi biliyoruz ki geçmişinde bundan çok daha büyük badirelere karşı koymuş ve bu badireleri başarıyla geçmiş olan devletimiz ve milletimiz alçak saldırılar karşısında asla acze düşmeyecektir. Alçak terör örgütün gerçekleştirdiği saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyor saldırıyı gerçekleştirenlere, destekleyenlere, terörden çıkar sağlamaya çalışanlara lanet olsun diyoruz. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza, vatanı için canını seve seve veren şehitlerimize Allah'tan rahmet, milletimize baş sağlığı yaralılar ve gazilerimiz için de acil şifalar diliyoruz. Bütün dünya iyi bilsin ki terör örgütünün bu alçak saldırıları ne bizleri korkutacak ne de azmimizi ve umudumuzu kıracaktır. Güzel ülkem, büyük devletim asla ve asla kaybeden taraf olmayacaktır."

MECLİSTE 105 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında 105 madde görüşülerek karara bağlandı. Karara bağlanan maddeler arasında Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ile Trafik Elektronik Denetleme Sistemi de yer aldı. İlimizde Trafik Elektronik Denetleme Sistemi kurulması ve ayrıca suçla mücadelenin etkin yapılabilmesi, suçluların hızlı bir şekilde yakalanması, asayiş ve güvenliğe katkı sağlaması amacıyla Kent Güvenlik Yönetim Sistemi kurulması için Emniyet Müdürlüğü ile protokol yapılmasına yönelik yetki verilmesi talebi oybirliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Meclisi Terör Saldırısını Kınadı

Büyükşehir Meclisi Terör Saldırısını Kınadı

Büyükşehir Meclisi Terör Saldırısını Kınadı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim