• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

Büyükşehir Meclisi, Başkan Kocamaz Başkanlığında Toplandı

Büyükşehir Meclisi, Başkan Kocamaz Başkanlığında Toplandı
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında...

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısının ikinci birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen meclis toplantısında, komisyon raporlarına ait 28, idare tekliflerine ait 8 madde görüşüldü. Toplantıda, nüfusunun yüzde 98'ini Türk halkının oluşturduğu ve Kazak Türklerinin yoğun olduğu Moğalistan'ın Bayan Ölgii şehri ile Mersin'in kardeş şehir olmasına ilişkin komisyon raporunun görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Güney Afrika Cumhuriyeti'ndeki Durban şehri ile imzalanacak kardeş şehir protokolü için Büyükşehir Belediyesi'ni temsilen bir heyetin Durban'ı ziyaret etmesi ile ilgili rapor da yapılan oylamada kabul edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde taşrada görevlendirilen din görevlilerinin, dini konularda vatandaşlara bilgi verilmesi, Kuran kursu bulunmayan yerlerde yaz aylarında Kuran kursu verilmesi gibi ticari amaç gütmeyen kullanımlar doğrultusunda mülkiyeti belediyelere ait taşınmazları bedelsiz olarak kullanabilmelerine ilişkin rapor da oylanarak kabul edildi.

Meclis toplantısında, komisyon raporlarına ait maddelerin oylanmasının ardından idare tekliflerine ait 8 madde ele alındı. İdare tekliflerine ait maddeler arasında ise Akdeniz İlçesi Nusratiye Mahallesi'nde bulunan ve afet riski kapsamında olduğu tespit edilen Mersin Akdeniz Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yıkılıp, yerine yeni bir eğitim binası yapılması sürecinde, her türlü imar uygulaması ve yapı ruhsatının Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulması için gerekli protokolün yapılması ve protokol imza yetkisinin Başkan Kocamaz'a verilmesi ile ilgili teklif Meclis üyelerince kabul edildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim