• BIST 8983.26
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Büyükşehir, Kırsalda Yol Yapıyor

Büyükşehir, Kırsalda Yol Yapıyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kırsalda yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı Yol Şube Müdürlüğü ekipleri, Horasan, Olur, Oltu ve Uzundere ilçe kırsalında daha rahat ve konforlu bir ulaşım için gece-gündüz demeden dağı taşı aşıyor. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Olur'da 5 mahalleye ulaşım ağını sağlayan Olur'dan 5 kilometre uzaklıkta, 1700 rakım yükseklikteki grup yolunda çalışıyor. Ekipler, mevcut yoldaki kot farklarını, eğimi fazla olan dik yolları ve keskin virajları (kurpları) onararak grup yolunu istenilen ulaşım standartlarına kavuşturuyor. Eğlek, Beşkaya, Atlı, Keçili, Kekikli olmak üzere 5 mahallenin ana yolu olan bu grup yolunda yaklaşık 500 metrelik yeni yol güzergâh yapımı devam ederken yoldaki diğer bozukluklar ve konforsuz yerler de iş makineleriyle onarılıyor. Yol onarım çalışmaları bittiğinde grup yolunu kullanan vatandaşlar daha rahat ve konforlu bir yola kavuşacak.

"YOL MEDENİYETTİR"

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ekipleri, "Yol medeniyettir" ilkesiyle yol bakım ve onarımda adeta çığır açtı. Çalışmalar kapsamında Horasan'ın Bulgurlu Mahallesi'nde stabilize yol yapımı gerçekleştirildi. İl merkezine 103 kilometre ilçe merkezine de 18 kilometre uzaklıktaki mahallenin güzergah yolunda, söz konusu yerde 4 kilometre dolgu ve üzeri stabilize yapılırken, 1 kilometresinde de stabilize çalışması gerçekleştirildi. Bölgede 5 kilometrelik stabilize yol çalışması tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu. Oltu Anzav Bağları mevkisinde il merkezine 154 kilometre, Oltu'ya 32 kilometre mesafede 3 kilometrelik yol genişletme, bakım ve onarım işi yapılıyor. Oltu Sülünkaya Mahallesinde il merkezine 142 kilometre, Oltu'ya 22 kilometre mesafede stabilize yol bakım ve onarım çalışması yapıldı. Ayrıca, ilçede Oltu Ayvalı Mahallesi arazi sulama kanalı temizleme işi de gerçekleştirildi.

Bu arada Erzurum il merkezine 93,7 kilometre, Uzundere ilçe merkezine 8,3 kilometre uzaklıkta olan Sapaca Mahalle yolundaki yol genişletme çalışması ise devam ediyor.

Büyükşehir, Kırsalda Yol Yapıyor

Büyükşehir, Kırsalda Yol Yapıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim