• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Büyükşehir, Kayseri’yi Dünyaya Tanıtıyor

Büyükşehir, Kayseri’yi Dünyaya Tanıtıyor
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in, Kayseri'nin marka değerini yükseltmek için tanıtıma ağırlık vereceklerini ifade etmesiyle birlikte Kayseri...

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in, Kayseri'nin marka değerini yükseltmek için tanıtıma ağırlık vereceklerini ifade etmesiyle birlikte Kayseri ile ilgili ulusal ve uluslararası yayın ve haberler artmaya başladı. Gazete, televizyon ve dergilerin Kayseri ile ilgili program ve haberlerine Mart ayında iki önemli dergi de eklendi. Türk Hava Yolları'nın Sky Life Dergisi "Ticaretin ve Tarihin Nabzı Kayseri" başlığı ile Kayseri'yi tanıtırken; gezi, seyahat ve fotoğraf dergisi olan Gezgin Dergisi Kayseri'ye özel bir sayı çıkardı.

Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarıyla Kayseri'nin ulusal ve uluslararası alanda layık olduğu şekilde tanıtılmasına yönelik çalışmalar arttı. Türk Hava Yolları'nin Sky Life Dergisi Mart sayısında Türkçe ve İngilizce olarak Kayseri ile ilgili bir tanıtım yazısına yer verdi. Yurt içi ve yurtdışındaki tüm Türk Hava Yolları yolcularına ulaşan dergi "Ticaretin ve Tarihin Nabzı Kayseri" başlığı ile Kayseri'yi anlattı.

"KAYSERİ TARİH DOLU SOKAKLARIYLA HUZUR VERİYOR"

Sky Life Dergisi'nde yer alan değerlendirmede Kayseri'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yönüne de yer veriliyor. Kayseri'de küçük yaşta ticaret hayatının içinde yer alan çocukların iyi yöneticiliğin ve iyi bir ticari anlayışın temellerini öğrendikleri vurgulanan yazıda, "Kadim bilgiyi kullanma, girişimcilik, tasarruf, hayırseverlik ve dayanışma arasındaki istisnai dengeyi çok daha iyi kuruyorlar. Kayseri'nin insani dokusu da işte bu denge üzerine kurulu. Hani bazı mekânlara girdiğinizde oranın ruhu sizi bugünden koparıp derin bir huzurla doldurur ya, Kayseri tarih dolu sokaklarıyla tam olarak böyle bir yer. Camileri, külliyeleri, kiliseleri, coğrafi güzellikleriyle size bu dünyadan olduğunuzu unutturan bir şehir burası. Dümdüz ovaların arasından aniden yükselen heybetli Erciyes Dağı, M.Ö 200'lü yıllardan bu yana kente adeta bekçilik eden Kayseri Kalesi, Selçuklu mimarisinin Kayseri'deki simge yapılarından olan Döner Kümbet, Hunat Hatun Külliyesi ve Camii, Kurşunlu Camii, Kayseri halkının dişinden tırnağından artırıp armağan ettiği yedi tuğlayla inşasına katkıda bulunurken efsaneleşen Cami-i Kebir, şehrin ilk Ermeni kilisesi olduğu bilinen Surp Kirkor Lusavoriç ve Surp Astvadzadzin kiliseleri ve bu kadim kentin doğuşuna tanıklık eden eserleri bağrında saklayan Arkeoloji Müzesi... Kayseri'nin mazisini satır satır anlatan bu eserleri görmeden bugünkü Kayseri'yi anlamak nafile bir çaba olabilir" ifadelerine yer verildi.

"ZİRVELERİN ŞEHRİ KAYSERİ"

Gezi, seyahat ve fotoğraf dergisi olan Gezgin Dergisi de Mart ayında Kayseri'ye özel bir sayı çıkardı. Kayseri'nin her yönüyle anlatıldığı ve Kayseri'den "Zirvelerin Şehri" olarak bahsedildiği dergide röportajlar, makaleler, gezi yazıları, Kayseri yemekleri gibi bölümler yer aldı. Mart ayı Kayseri özel sayısında Vali Orhan Düzgün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'in röportajlarına da yer verildi.

BAŞKAN ÇELİK: KAYSERİ, DÜNYANIN ENDER ŞEHİRLERİNDEN

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Gezgin Dergisi'ne verdiği röportajda Kayseri'yi ve Kayseri insanını anlattı. Tüm okurları Kayseri'yi görmeye değil yaşamaya davet eden Başkan Çelik, "Kayseri'yi görmeye değil yaşamaya davet ediyorum herkesi. Evliya Çelebi, demiş ki Kayseri için; "Seher vakti kalkan bir kimse Kayseri'nin havasını koklayınca, cennet rüzgarı koklamış gibi olur." Evliya Çelebi'nin dediği gibi Kayseri hakikaten her haliyle çok güzel bir şehirdir. Belki hissi bulacaksınız bu yaklaşımımı. Belki "Belediye başkanı başka nasıl yaklaşım gösterebilir ki" diye düşüneceksiniz. Ancak tüm samimiyetimle söylüyorumki, Kayseri'de bulunabilecek güzelliği ve özelliği dünyada ender yerlerde bulabilirsiniz. İnsanından başlamak isterim öncelikle. Dünyada yaşadığı şehre bu kadar bağlı bir başka topluluk bulamazsınız. Bu yüzdendir ki, Kayseri dünyanın en hayırsever şehridir. Ya da şöyle ifade edeyim. Dünyada en çok hayırseverin yetiştiği il Kayseri'dir. Sadece Kayseri'ye değil Türkiye'nin her yerine el uzatan bir insanımız var. Gezilmeye ve görülmeye değer yerlerden bahsetmemi istediniz; ama sadece Kayseri'yi solumak ve Kayseri insanını tanımak bile Kayseri'ye gelmek için yeterli bir sebeptir diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Röportajda Kayseri'nin tarihi ve doğal güzelliklerini anlatan ve Kayseri insanının özelliklerinden bahseden Başkan Mustafa Çelik, Kayseri'deki huzura da dikkat çekerek, "Kayseri insanı sorun odaklı değil çözüm odaklıdır. Her işi devletten ya da başkalarından beklemez. Kanaatkardır aynı zamanda. Ve tabii ki Kayseri'deki uyumun en önemli nedenlerinden birisi de hayırseverlerimizdir. Derdi olanların derdiyle dertlenen insanlarımız huzurun en büyük güvencesidir. Bununla birlikte Kayseri'de kurumlar arası bir uyum vardır. Sivil toplum, akademik çevre, güvenlik bürokrasisi, adliye, belediyeler, valilik ve milletvekilleri uyum içinde bu şehir ve bu şehirde yaşayanların daha fazla hizmet alması için gayret gösterir. İşte bu uyum da huzurun sağlanmasında önemli bir etkendir" dedi.

Büyükşehir, Kayseri’yi Dünyaya Tanıtıyor

Büyükşehir, Kayseri’yi Dünyaya Tanıtıyor

Büyükşehir, Kayseri’yi Dünyaya Tanıtıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim