• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 23 °C

Büyükşehir-karayolları İşbirliği Ortak Hizmete Dönüşecek

Büyükşehir-karayolları İşbirliği Ortak Hizmete Dönüşecek
Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün üst düzey yönetici kadroları kahvaltıda bir araya geldi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü'nün üst düzey yönetici kadroları kahvaltıda bir araya geldi.

Her iki kurumda çalışan yöneticilerin birbirleriyle daha güzel ilişki ve diyalog kurmasının amaçlandığı kahvaltılı toplantının ilk ev sahipliğini Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz yaptı.

Çakallı Han'da düzenlenen Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü yönetici kadroları birliktelik buluşması, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin'in öncülüğünde yapıldı. Buluşma etkinliğine Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Genel Sekreteri Coşkun Öncel, AK Parti Grup Başkan Vekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt ve Zennube Albayrak, genel müdürler, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı.

Samsun Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin "Samsun" tanıtım filmlerinin izlendiği toplantıda Karayolları yöneticilerine hitap eden Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, kendisinin de eski bir karayolcu olduğunu hatırlatarak, kurumun insan hayatında önemli bir okul olduğunun altını çizdi. "Karayolları, benim ilk üniversitem. Karayollarından mezun odum demeyi daha uygun görüyorum. Hayatın açılması gereken kapılarını karayolları açtı" diyen Başkan Yılmaz, " Bölgemize yeni atanan Kenan beyin şehrimize yeni gelişi dolayısıyla karayolları ile Büyükşehir Belediyesi kadrolarının iletişim ve diyaloglarını artırmak, arkadaşlarımızın kardeşlik bağlarını daha da kuvvetlendirmek amacıyla bu tür sosyal aktiviteleri yapalım önerime destek verdi. İlk ev sahipliğini biz yapalım dedik. Çakallı Han gibi atmosferi farklı bir mekandaki davetimize icabet ettiğimiz için teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

Bölge Müdürü Kenan Keskin'in insani ilişkilere önem verdiğini ifade eden Başkan Yılmaz, " Vücut diliyle ortaya koyduğu sıcaklık, ağır başlılığı ve iyi yetişmiş bir yönetici olduğu intibaı uyandı. İnsanların sahip olduğu ilgi birikimleri kullanabildiği oranda bu hizmetler insana yansıyabilir. Bu kardeşlerimizin başarılarına katkı vermeyi, güçlükleri önlerinden kaldırabilmek bizim de bir oranda görevimiz. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin bütün çalışanları olarak bu atamanın ardından oluşacak yeni yapıyla güzel işler yapmayı arzu ediyoruz. Karayolları kadrolarıyla sıkça bir araya gelin, oturup konuşun. Hayatta en iyi sermaye, ilişki sermayesidir. İlişki sermayesi olmazsa, insanlara faydalı olacak çalışmalar aksıyor. Kangren olmuş sorunlar, küçük dokunuşlarla, vücut diliyle çözülebiliyor. Her şeyi çözemeyebiliriz. Çözemeyişimin nedenlerini çok net ortaya koyabiliriz. Çözme iradesini oraya koymak için ilişki sermayesine önem vermek zorundayız. Böyle olursa her şey daha güzel olacaktır. Bundan sonra da proje ve programlar üzerinde konuşmak için bir araya gelmeliyiz" dedi.

"İNSANLAR BİZDEN HİZMET BEKLİYOR"

Büyükşehir Belediyesi'nin ilçelerde yürüttüğü çalışmalara değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, "Tarımı, ekonomiyi geliştirmeye kadar çok sorumluluğumuz var. Önemli mesafeler de kat ettik. İnsanlar bizden çok şey bekliyor. Üreten ve yapan kimse ondan hep daha fazlasını bekliyorlar. Üretmeyen, çalışmayandan kaçıyorlar. Bu her halde insan psikolojisinde var. Su gibi işin yapıldığı noktaya doğru insanlar koşuyor. Karayollarını karayolları yapan da bu. Büyük bir otomasyonla sorunları kısa sürede çözüyor. Bunu halk da biliyor. Karayollarından geldiğimiz için ve karayolları mantığı ile alt yapı yatırımlarını yaptığımız için de bize yönelik halkın güveni ve beklentisi bu nedenle çok yüksek. Türkiye bir baştan başa inşa ediliyor. Bunu kim yapıyor, teknik kişiler yani bizler yapıyoruz. Allah milletimizden razı olsun. Bizi okutmuşlar, bu bilgilerle donatmışlar, şimdi de bizden daha iyi yaşam konforu sağlamamızı, hizmet etmemizi istiyorlar. O bakımdan milletimize borcumuz var. Nefis yapmaya, kişisel heveslerimizi ortaya koymaya hakkımız yok. Önce milletimize hizmet etmek zorundayız. Omuzlarımızdaki rütbeyi milletimiz için kullanmalıyız. Zor bir coğrafyada ama geleceğe hırsla ve emin adımlarla gitmeye çalışan bir ülkenin görevlileriyiz. Bizim yerimize zamanı geldiğinde de başkaları gelecek. Gelecek nesillere olan borcumuzu ödeyerek görevlerimizden ayrılmayı Allah bize nasip etsin" ifadelerini kullandı.

Karayolları 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin şöyle konuştu: "Gösterdiği incelikten dolayı sayın başkanımıza teşekkür ediyorum. Karayolları büyük bir camia. Eğitim yuvası. Sorumluluğumuz çok büyük. Buna yakışır şekilde kurumlar arası ilişkilerimizi geliştirmenin ve sürdürmenin önemli olduğunu düşünüyorum. Bölge müdürlüğü olarak iyi bir ilişki kuracağımızdan şüphem yok. Sıcak ilişkiden dolayı kendimizi kurumumuzda değil, yuvamızda hissediyoruz. Sizi bir ağabeyimiz olarak görüyoruz. Yetkimizdeki işlerle elimizden geleni yapmaya hazırız. Bizi aşan konularda ise desteğinizi almamız gerekecek. Buranın ev sahibi konumundasınız. Bu tür etkinliklerin de devamını yapmamız gerekiyor. İşbirliğine her zaman açığız. Beni de bir bölge değil, kardeşiniz görmenizi istiyorum. Çalışmalarınızda da başarılar diliyorum."

Büyükşehir-karayolları İşbirliği Ortak Hizmete Dönüşecek

Büyükşehir-karayolları İşbirliği Ortak Hizmete Dönüşecek

Büyükşehir-karayolları İşbirliği Ortak Hizmete Dönüşecek

Büyükşehir-karayolları İşbirliği Ortak Hizmete Dönüşecek

Büyükşehir-karayolları İşbirliği Ortak Hizmete Dönüşecek

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim