• BIST 9456.61
  • Altın 2496.131
  • Dolar 32.5945
  • Euro 34.78
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 20 °C

Büyükşehir Kadın Meclisi’nden Sur İçin İkinci Dayanışma Yemeği

Büyükşehir Kadın Meclisi’nden Sur İçin İkinci Dayanışma Yemeği
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi, Suriçi'ndeki evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için ikinci kez dayanışma yemeği düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi, Suriçi'ndeki evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için ikinci kez dayanışma yemeği düzenledi. Birinci dayanışma yemeğinden elde edilen gelirle alınan 40 adet buzdolabını ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmaya hazırlanan Kadın Meclisi, ikinci yemekten elde edilecek gelirle de yine buzdolabı alacak.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin kadın çalışanları ile kadın meclis üyelerinin oluşturduğu Kadın Meclisi, Suriçi'nde sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için ikinci dayanışma yemeği düzenledi. Büyükşehir Belediyesi'nin yanındaki Çok Katlı Otopark üzerinde düzenlenen ikinci dayanışma yemeğinde, kadın meclis üyeleri ve kadın personellerin evlerinde hazırladıkları yöresel yemek ve tatlılar satışa sunuldu. Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının yanı sıra çevrede bulunan kamu kurumu çalışanlarının da yoğun ilgi gösterdiği yemekler kısa sürede tüketildi. İki gün sürecek olan dayanışma yemeğinden elde edilecek gelirle evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere buzdolabı alınacak.

Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi Üyesi Ayşe Serra Bucak Küçük, Sur için ikinci kez dayanışma yemeği düzenlediklerini belirtti. İlk dayanışma yemeğinden elde edilen gelirle 40 adet buzdolabı alındığını, bunların Sur'dan çıkıp kentin farklı yerlerinde oturmak zorunda kalan ailelere ulaştırılacağını söyledi. Dayanışma yemeğinin iki gün süreceğini ve haftaya DİSKİ'de düzenleneceğini dile getiren Küçük, elde edilecek gelirle yine buzdolabı satın alınacağını, alınan buzdolaplarının ihtiyaç sahibi ailelere dağıtılacağını vurguladı. Küçük, dayanışma yemeğine kadın çalışanların yanı sıra erkek çalışanların da katkıda bulunduğunu aktararak, "Yemek yapabilen erkek arkadaşlarımız yemek yaparak, yapamayanlar ise eşlerine yemek yaptırarak katkıda bulundu" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim