• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Büyükşehir Ek Hizmet Binası Temeli Atıldı

Büyükşehir Ek Hizmet Binası Temeli Atıldı
Muğla Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasının temeli düzenlenen tören ile atıldı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasının temeli düzenlenen tören ile atıldı. Menteşe İlçesi eski Köy Hizmetleri hizmet binası içinde yer alan ve 5 bin 400 m2 kullanım alanı bulunan ek hizmet binası yaklaşık 5 milyon 400 bin TL'ye malolması bekleniyor. Törene Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe, Yatağan, Kavaklıdere, Ula ve Dalaman Belediye başkanları ile daire başkanları katıldı.

5,5 MİLYON TL'YE MALOLACAK

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Hida Kılıç, il genelinde 4 bin 65 km olan yol ağının Büyükşehir'e kalan 22 bin 66 kilometresinde bakım ve onarım çalışmasını yaptıklarını belirtti. Kılıç, "2014 yılından bugüne kadar il genelinde toplam 525 kim asfalt kaplama çalışması yapıldı. Bunun için yaklaşık 30 milyon TL harcandı. 2016 yılından 730 km birinci kat 130 km ikinci kat asfalt ve sıcak asfalt kaplama, 120 km beton hendek kaplaması, 6 bin km beton parke kaplama 35 km yolların güvenliğin çelik korkuluk gibi birçok hizmeti gerçekleştirip halkımızın hizmetine sunacağız. Temelini atacağımız hizmet binası kullanım alanı 5 bin 400 m2. Maliyeti yaklaşık 5 milyon 400 bin TL olan hizmet binasında 200 personele hizmet verecek" dedi.

BODRUM VE MENTEŞE ÇÖP DEPONİ İHALESİ YAPILDI

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla'da göreve başladıklarında en önemli konunun çöp deponi alanlarının eksikliği olduğunu söyledi. Başkan Gürün, "15 yıldır Bodrum'da vahşi depolama yapılıyordu. Bu güzide turizm merkezimizde her yıl olumsuz çıkıyor ve buna benzer olumsuzluklar yaşanıyordu. Halen bu devam etmekte. Yaptığımız çalışmada Bodrum çöp deponi alanının ihalesini yaptık. İhale sonuçlandıktan sonra en kısa sürede çöp deponi alanının kazandıracağız. Ayrıca Muğla merkez Menteşe'de çöp deponi alının ihalesi bitti ve yer teslimi yapıldı. Fethiye'de mevcut çöp deponi alanının kapasitesi dolduğu için burasının da ihalesini yatık. Milas'ta da çalışmalarımız var. Bürokratik bir süreçten dolayı ihalesini henüz yapamadık. Hafriyat alanı konusunda tek bir hafriyat alanımız vardı. Buna ilave olarak da 8 hafriyat alanı daha yaptık. Kavaklıdere ve Datça'da ise fiziki özellikleri nedeniyle Orman Bakanımız geldiğinde Kavaklıdere Belediye Başkanımız ile birlikte kendisine durumu ilettik. Ormandan tahsisinin olması mümkün olduğu takdirde oralarda da çök deponi alanları yaparak çevre korumakla ilgili görevimizi yapacağız" dedi.

OTOGARLAR ŞEHİR MERKEZLERİNİN DIŞINA TAŞINACAK

Otogarların yerleşim merkezleri dışına çıkarılması konusunda da çalışmalarının devam ettiğini açıklayan Başkan Gürün, "Şu anki mevcut binalarımız personelimizin ihtiyacını karşılamıyor. Birçok birimimiz kiralık binalarda hizmet veriyor. Muğla'nın bir başka sıkıntılı konusu otogarlar. İlçelerimizdeki tüm otogarları yerleşim merkezlerinin dışına taşıyacağız. Bodrum'da otogar şehrin merkezinde kalmış durumda ve trafik açısından büyük sıkıntı yaratıyor. Bodrum otogarı ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve bu otogarımızı mutlaka şehir merkezinin dışında bir alana taşıyarak şehit içi trafik akışını rahatlatmak istiyoruz" dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ek hizmet binasının temeli törene katılan protokol tarafından atıldı.

Büyükşehir Ek Hizmet Binası Temeli Atıldı

Büyükşehir Ek Hizmet Binası Temeli Atıldı

Büyükşehir Ek Hizmet Binası Temeli Atıldı

Büyükşehir Ek Hizmet Binası Temeli Atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim