• BIST 9548.09
  • Altın 2497.323
  • Dolar 32.492
  • Euro 34.5556
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Büyükşehir, Cirit Kulüplerine De Sahip Çıktı

Büyükşehir, Cirit Kulüplerine De Sahip Çıktı
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte faal olan 21 cirit kulübüne 45 ton yem yardımında bulundu.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, kentte faal olan 21 cirit kulübüne 45 ton yem yardımında bulundu. Kulüplere yardım çekleri Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen programla verildi. Programa, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Alparslan Ceylan, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, daire başkanları, kulüp başkanları ile ciritçiler katıldı. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Ceylan, programda yaptığı konuşmada, cirit sporunun gelişmesi için mutlaka yerel desteğe ihtiyaç olduğuna dikkat çekerek, " Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen, Erzurum'da cirit sporunun ve diğer ata sporlarımızın gelişmesi için önemli yardım ve desteklerde bulunuyor. Kendisine federasyonumuz ve cirit kulüplerimiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi.

PROF. DR. CEYLAN, "GELENEKSEL SPORLARIMIZIN YAŞATILMASI İÇİN GAYRET GÖSTERİYORUZ"

Prof. Dr. Ceylan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cirit atalarımızın Orta Asya'dan getirdiği önemli spor dallarında biri. Erzurum Büyükşehir Belediyemizle beraber geleneksel sporlarımızın yaşatılması için gayret gösteriyoruz. Büyükşehir Belediye Başkamız Sayın Mehmet Sekmen, cirit takımlarımıza önemli destekler veriyor. Bugün de, bu yardımlardan birinin programını gerçekleştiriyoruz. Malumunuz Erzurum kış memleketi, uzun bir kış geçiriyoruz. Bu nedenle de cirit takımlarımızın en önemli ihtiyacı yem. Büyükşehir Belediyemizin cirit takımlarımıza verdiği bu arpa desteği çok önemli... Görüşmemizde, Büyükşehir Belediye Başkanımız cirit kulüplerimize destek olacağını ifade etmişti. Başkanımız Mehmet Sekmen'in bu ifadeleri bugün yerini bulmuş oldu. Aktif olarak faaliyette olan bütün cirit kulüplerimize Büyükşehir Belediyemizin desteğini bugün birlikte gerçekleştiriyoruz. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen'e kulüplerimiz ve federasyonumuz adına teşekkür ediyorum."

KİREMİTCİ, "BU SENE DE CİRİT TURNUVASINI HEP BERBER SEYREDECEĞİZ"

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci de konuşmasında, geçen yıl yapılan turnuvaya katılan 21cirit kulübüne ikişer ton arpa, 2 bin 500'er lira para yardımı, ayrıca turnuvanın birincisine 10 bin lira, ikincisine 7 bin 500 lira, üçüncüsüne ise 5 bin lira ödül verdiklerini hatırlattı. Büyükşehir Belediyesi olarak tüm spor branşlarına destek verdiklerini kaydeden Genel Sekreter Kiremitci, şunları söyledi: "Cirit bizim ata sporumuz. Göreve başladığımız günden bu güne maddi ve manevi desteğimizi vermeye devam ediyoruz. Bu noktada geçtiğimiz yıl 21 takımın katıldığı bir turnuva düzenlenmişti. Bu turnuvaya katılan cirit takımlarına Büyükşehir Belediyesi olarak bizim de katkımız olsun istedik. Bu münasebetle bugün buradayız. Cirit sporu başta olmak üzere ata sporlarımızı ve diğer spor dallarını desteklemeye, geliştirmeye, sporcular yetiştirmeye hep beraber gayret ediyoruz. Burada cirit kulüplerimize hediye çeklerini veriyoruz. Her kulübe yem yardımı yapıyoruz. İnşallah bu sene de güzel bir Cirit Turnuvası'nı hep berber seyredeceğiz."

KIRAÇ, "ATA SPORLARIMIZI YAŞATANLARA DESTEĞİMİZ ARTARAK DEVAM EDECEK"

Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç da, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in göreve başladığı günden bu tarafa spora ve sporcuya katkı sunmayı ve destek olmayı şiar edindiği vurguladı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak ata sporlarına meddi ve manevi her türlü destek ve yardımda bulundukların hatırlatan Kıraç, şunları söyledi: "Başkanımız talimatlarıyla bizleri bu konuda görevlendirdi. Büyükşehir Belediyemizin, ata sporumuzu yaşatan cirit kulüplerimize yapmış olduğu yardım ve destekleri hep birlikte burada takdim ediyoruz. Malumunuz ata sporlarımıza sahip çıkan çok fazla il yoktur. Erzurum'umuz ise cirit sporuna destek veren illerin başında geliyor. Bu geleneği devam ettirme noktasında Büyükşehir Belediyemizin desteği sonuna kadar devam edecek. Sizler ata sporumuzu yaşatıp, yarışmalarda başarılar elde ettiğiniz müddetçe, bizim de sizlere maddi ve manevi desteğimizi artırarak sürdüreceğimizi buradan bir kez daha vurguluyoruz. Ata sporumuzu ülkemizde ve yurtdışında başarıyla temsil eden sizlere ve federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum."

Daha sonra, programa katılan yetkililer tarafından, cirit kulübü başkanlarına hediye çekleri verildi.

Büyükşehir, Cirit Kulüplerine De Sahip Çıktı

Büyükşehir, Cirit Kulüplerine De Sahip Çıktı

Büyükşehir, Cirit Kulüplerine De Sahip Çıktı

Büyükşehir, Cirit Kulüplerine De Sahip Çıktı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim