• BIST 9524.59
  • Altın 2494.349
  • Dolar 32.5963
  • Euro 34.7565
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 17 °C

Büyükşehir Belediyesinin Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi

Büyükşehir Belediyesinin Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi
Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, tarafından düzenlenen Kutlu Doğum etkinliğinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Hz. Muhammed'in (S.A.V) doğum günü vesilesiyle kutlandığı Kutlu Doğum Haftasında Cam Piramit'te bir program düzenledi. Antalyalıların akın ettiği programda Tasavvuf Müziğinin önemli isimlerinden Ahmet Özhan, Necmeddin Nursaçan ve Dünya Güzel Kur-an-ı Kerim Okuma üçüncüsü Hafız Mansur Sağır Antalyalılar ile buluştu. Programa Antalya Valisi Muammer Türker, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, İl Müftüsü Osman Artan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

DUA MÜMİNİN GÜÇ KAYNAĞIDIR

İzleyiciler, Hafız Mansur Sağır'ın Kur'an-ı Kerim tilavetini gözyaşları içinde dinledi. Necmeddin Nursaçan Hoca'nın sohbetiyle devam eden Kutlu Doğum programında Hz. Peygamber'in hayatından kesitler anlatıldı.

Nursaçan Hoca ilgiyle dinlenen konuşmasında; Hz. Muhammed'in neden sevilmesi gerektiğine değindi.

İslam aleminin zor günler yaşadığı, terör olaylarının arttığı bu günlerde duaya çok ihtiyaç olduğunu da vurgulayan Nursaçan "Dua müminin güç kaynağıdır. Dua edin, Allah'tan isteyin, gözyaşı dökün. Kul ağlayınca Mevla'nın rahmeti coşar. Ve gözünün üstünde kaşın var diye birbirinize girip kalp kırmayın" dedi.

Tasavvuf Müziğinin önemli seslerinden Ahmet Özhan, farklı makamlarda söylediği ilahilerle Antalyalılara unutulmaz bir Kutlu Doğum gecesi yaşattı. Gece için özel olarak tasarlanan dev ekranda ise İslam sanatlarından örnekler sergilendi.

PEYGAMBER SEVGİSİ İLE BİR ARAYA GELDİK

Programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, peygamber sevgisi ile bir araya geldiklerine değindi. Başkan Türel "Alemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa'nın (S.A.V.), alemleri nurlandırmasını kutlamak, O'nun nur ve rahmetinden bir nebze daha istifade edebilmek amacıyla düzenlediğimiz gecemize hoş geldiniz. İslam aleminin savaşlarla, büyük problemlerle boğuştuğu, DAEŞ gibi terör örgütlerinin isimlerinin, bir güzel ahlak, insanlık, barış dini olan yüce dinimiz İslam'la birlikte anıldığı bir dönemde bizim ve bütün dünyanın Peygamberimizi ve mesajlarını öğrenmesi, anlaması çok büyük bir önem ve kıymet taşımaktadır" dedi.

SEVGİNİN, ADALETİN TEMSİLİ EFENDİMİZ

Hz. Muhammed'in güzel ahlakına değinen Başkan Türel, " İyiliğin, sevginin, adaletin en büyük temsili olan Efendimizin hayatı ve sözlerinin sadece Müslümanlar için değil, bütün dünya için istifade edilmesi gereken büyük bir hazinedir. İnsanlığın halen O'nun örneğinden yeterince nasiplenemiyor. Kur'an'da "Haksız yere bir cana kıyan kimse sanki bütün insanları öldürmüş gibidir. Birine hayat veren kimse de bütün insanlara hayat vermiş gibidir" diye buyrulduğu halde, Peygamber Efendimiz, en büyük ikinci günah olarak cana kıymayı zikrettiği, "İki Müslüman silahlarıyla vuruştukları zaman katil de maktul de cehennemdedir" dediği halde, bugün İslam dünyasının mezhepçilik, kavmiyetçilik belasına düşmüş olması çok büyük bir gaflete, cehalete işaret etmektedir" şeklinde konuştu.

HZ. MUHAMMED'İN ÖRNEK AHLAKI

Başkan Menderes Türel, Hz. Muhammed'in (S.A.V) örnek ahlakından farklı kesitler anlattı. Çocuk eğitiminden şehirleşmeye kadar O'nun hadis ve sünnetlerini dikkate alınması gerektiğinin altını çizen Türel, şunları söyledi: "Peygamber Efendimizin, bir Yahudi cenazesinin geçerken, hürmeten ayağa kalkması, "Ya Rasûlallah, bu bir Yahudi cenazesidir" diyenlere, "O insan değil midir?" cevabını vermiş olması, bütün dünyanın öğrenmesi gereken bir derstir. "Ey insanlar! Şuna dikkat ediniz ki, sizin Rabbiniz birdir; babanız birdir. Arabın Arap olmayana, Arap olmayanın araba; beyazın siyaha, siyahın beyaza, Allah korkusu dışında hiç bir üstünlüğü yoktur" buyruğunu 1500 sene sonra halen duymamış, anlamamış milyonlarca insanın olması büyük bir talihsizliktir."

EFENDİMİZİN DEĞERLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Başkan Türel, Kur'an-ı Kerim'in ve Hz. Muhammed'in (S.A.V) kadına verdiği değer ve önemden bahsederek, " Kadınların haklarını korumanızı tavsiye ederim, Ahlâkı en güzel olanınız da kadınlarına en güzel davrananızdır, Sizin en hayırlınız ailesine karşı en hayırlı olanınızdır, Kadınlarınız hakkında Allah'tan korkun! hadislerine rağmen, bugün halen kadın haklarını anlamamış İslam ülkeleri bulunuyor. Peygamber Efendimiz, Medine'ye hicret ettiklerinde ilk Mescid-i Nebevî'yi inşa ederek ilim merkezi kurmuştur. Haftada bir günü kadınlara ders verilmesine ayırmaları, Bedir Savaşı'nda esir alınan müşriklerin 10 Müslüman çocuğa okuma-yazma öğretme karşılığında serbest bırakılmaları, sahabeyi yabancı dil öğrenmeye teşvik etmeleri, "Ben ilmin eviyim" sözleri, ilme verdikleri önemi göstermektedir."

Büyükşehir Belediyesinin Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi

Büyükşehir Belediyesinin Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi

Büyükşehir Belediyesinin Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi

Büyükşehir Belediyesinin Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi

Büyükşehir Belediyesinin Kutlu Doğum Etkinliğine Yoğun İlgi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim