• BIST 9054.82
  • Altın 2299.138
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.0436
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Büyükşehir Belediyesinden, Türkmenlere Gıda Yardımı

Büyükşehir Belediyesinden, Türkmenlere Gıda Yardımı
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere bin koliden oluşan gıda yardımını iki kamyonla Hatay'da...

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Suriye'de yaşayan Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere bin koliden oluşan gıda yardımını iki kamyonla Hatay'da AFAD yetkililerine teslim etmek üzere yola çıkardı.

72 bin lira değerindeki gıda yardımlarının gönderilmesi sırasında Büyükşehir Belediye Binası yanında bir program düzenlendi. Düzenlenen programa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ziya Kesriklioğlu, Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı İhsan Gencay ile ilgili şube müdürleri katıldı. Yardım kamyonlarının gönderilmesi sırasında bir konuşma yanan Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, "4 yıldan beri hemen yanı başımızda Suriye'de, Ortadoğu da süren olaylar neticesinde mağdur olan halkın etnik kökenine, diline, dinine ve inancına bakılmaksızın yüce Türk milleti maddi ve manevi yardımlarını hiçbir zaman esirgememiştir. Bugün Malaya Büyükşehir Belediyesi olarak Malatya halkının hislerine tercüman olduğumuz inancıyla Suriye'de oldukça stratejik bir konuma sahip bir bölgede olan ve zulme maruz kalan Bayırbucak Türkmen kardeşlerimize iki kamyon gıda yardımında bulunuyoruz" diye konuştu. Bugünün İslam dünyasında ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Mumcu, Hz. Peygamberimiz (S.A.V)'in dünyaya teşriflerinin 1445. yıl dönümünün idrak edildiğini ifade etti. Mumcu, "İnşallah Ortadoğu da ve İslam dünyasında bugünün lütfuna ve bereketine kardeş kavgasının ve savaşların son bulacağı bir gün olmasını diliyorum. Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından bugüne kadar ilimizde kamp dışında yaşayan Suriyeliler ile Hatay, Gaziantep ve Şanlıurfa'daki kamplarda yaşayanlara da çeşitli yardımlar ulaştırılmıştır. Savaş mağduru olan bu insanlara karşı hassasiyetimiz devam edecektir. Bayırbucak Türkmenleri dilleri, dinleri kıbleleri bir olan kardeşlerimizdir. Cenab-ı Allah onlara da zaferler ihsan eylesin. Yardımlarımız bundan sonra da devam edecektir" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesinden, Türkmenlere Gıda Yardımı

Büyükşehir Belediyesinden, Türkmenlere Gıda Yardımı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim