• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Büyükşehir Belediyesi, Yaka Ve Bostanbaşı’nda Çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi, Yaka Ve Bostanbaşı’nda Çalışıyor
Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ilçesine bağlı Yaka Mahallesi'nde asfalt çalışmaları, Bostanbaşı Mahallesi'nde ise yeni yol açma çalışmaları...

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Yeşilyurt ilçesine bağlı Yaka Mahallesi'nde asfalt çalışmaları, Bostanbaşı Mahallesi'nde ise yeni yol açma çalışmaları yapıyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, "Amacımız yeni yollarla ve bulvarlarla Malatya trafiğini rahatlatmak" dedi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Yaka Mahallesi'nin Şehir Mezarlığı bitiminde başlayan 1.5 kilometrelik yolunu 7 metreden 30 metre genişliğine çıkarılarak yolu asfaltladı. Bostanbaşı Mahallesi'nde ise 2.5 kilometre uzunluğundan 35 metre genişliğinde açılan Çiftlik Caddesi'nde yol açma çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 300 metrelik bölümün kaldığı yol Bostanbaşı Mahallesi'ni Yeşilyurt çevre yolu ile Yakınca Mahallesi'ne bağlıyor. Doğu- Batı istikametinde açılan yol çevre yolu trafiğini de rahatlatacak.

BAŞKAN ÇAKIR'DAN İNCELEME

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, çalışmaların yapıldığı Yaka Mahalle yolu ile Çiftlik Caddesi'nde incelemelerde bulunarak, çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Geziye Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanı Mehmet Mert ile bazı şube müdürleri katıldı. Yaka Mahalle yolunu standartlara uygun hale getirdiklerini belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, kent içi trafik yoğunluğunun azaltılması için merkeze yakın olan bazı yolların yapılmasının gerekli olduğunu, esnaf sitelerinin bulunduğu bölgede planlamalar çerçevesinde Dilek yolu ile Yaka Mahalle yolunun ulaşıma önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yol çalışmaları ile ilgili genel bilgiler veren Başkan Çakır, "İsmetpaşa-Yeşilyurt yolunda çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. Şu an bölgemizde üst yapı çalışmaları yapılıyor. Bostanbaşı'nı Yeşilyurt çevre yolu ile Yakınca Mahallesi'ne bağlayacak Çiftlik Caddemizde de çalışmalarda sona yaklaştık. Yolumuz Doğu-Batı istikametinde yeni bir hat oluşturacak. Bu yolumuzu Fahri Kayahan'a bağlayacağız. MAŞTİ-Tecde arasındaki 50 metre genişliğindeki yolumuzu bu hatla birleştirerek, Güney Kuşak yolumuzun en önemli parçalarından birini tamamlamış olacağız. Planladığımız ve hayata geçirmeye hazırlandığımız bir başka yol projemiz ise yeni Devlet Hastanemizin arkasında başlayıp, Şeker Fabrikası ile MAŞTİ arkasından devam edip Sivas yoluna bağlayacak yol projemiz. İmarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Amacımız yeni yollarla, bulvarlarla Malatya trafiğini rahatlatmak. Bunun için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediyesi, Yaka Ve Bostanbaşı’nda Çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi, Yaka Ve Bostanbaşı’nda Çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi, Yaka Ve Bostanbaşı’nda Çalışıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim