• BIST 8992.5
  • Altın 2299.076
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Projelerine Başlıyor

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Projelerine Başlıyor
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehir içinde kesintisiz bir trafik için bu yıl bir çok projeyi hayata geçireceklerini belirterek, "2016...

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şehir içinde kesintisiz bir trafik için bu yıl bir çok projeyi hayata geçireceklerini belirterek, "2016 ulaşımda yatırım yılı olacak" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin geleceğine ışık tutan yatırımların artarak devam edeceğini vurgulayarak, özellikle 2016 yılının ulaşımda yatırım yılı olacağını kaydetti. Denizli'de yaşanan trafik sorununu çözmek için bu yıl adeta seferberlik başlattıklarını ve hayata geçirilecek projeler ile trafik yoğunluğunun azaltılmasını hedeflediklerini ifade eden Başkan Zolan, projeler hakkında bilgi verdi. Her yıl trafiğe giren yeni araç sayısında hızlı bir artış olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, "Denizli'de her ay bin 200 civarında yeni araç trafiğe giriyor. Bu yılda ortalama 15 bin araca tekabül ediyor. 2004 yılında Denizli'de 135 bin araç vardı, şu anda bu sayı 345 bin dolayında. Her ay yeni araçların trafiğe girmesi ile de birlikte kişi başına düşen araç sayısı hızla artıyor" dedi.

Üçgen Kavşağı ile ilk adımın atıldığını kaydeden Başkan Zolan, "Üçgen Meydanı Projemizle bu bölge yeniden düzenlenecek. Projemizle vatandaşlarımız burada bekleme ihtiyacı olmadan istediği yöne transit geçiş yapabilecek. Servis yollarımız da olacak. Meydanda da güzel bir düzenleme yapacağız. Üçgen Kavşağı'ndaki sorunu çözerken Zeybek Kavşağı'nda da çalışma yapmayı düşünüyoruz. Projesi hazır olan Zeybek Kavşağı'nın çalışmalarını da Üçgen Kavşağı çalışmaları ile birlikte başlatacağız" dedi. Denizli-Ankara Yolunda seyahat eden vatandaşların merkeze geri dönmek istediklerinde yaklaşık 2 kilometre giderek Akhan Mahallesi'ndeki trafik ışıklarından dönüş yapabildiğine dikkati çeken Başkan Zolan, "Bu da mesafe, zaman ve trafik yoğunlaşmasına neden oluyor. Burada da yapacağımız çalışmanın projesi bitti " diye konuştu.

Ankara- İzmir Çevre Yolu ile ilgili geniş çaplı bir çalışma başlatılarak yeni yolların açılacağını ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Ankara yolunu İzmir yoluna bağlayan çevre yolu çok önemli. Çevre yolu ile şehir trafiği arasında bağlantı kurulması gerekiyor. Pamukkale-Laodikya Kavşağı ile Bozburun Mahallemizden bir bağlantı var. Bozburun Mahallesindeki bağlantı sıkıntılı. Sokak aralarından tırların, kamyonların geçmesi, çocuklarımız ve vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamasına neden oluyor. Burada, çevre yolu üzerinden bir üst geçit yaparak Bozburun Mahallemizin içerisine girmeden, 50 metrelik geniş bir yolu Hal Kavşağı bölgesine alacağız. Hal Kavşağı'nın üst kısmında virajlı ve dar bir yolumuz var. Bu yolu da Hal Kavşağı, Karahasanlı Mahallesi ile çevre yolumuza bağlamak istiyoruz. Bu şekilde Organize Sanayi Bölgesi ve Ankara istikametinden gelenler şehir içerisine girmeden Merkezefendi ve bölgesine çevre yolundan rahat bir trafik ile ulaşma imkanına kavuşacak. Böylece şehir içindeki trafik yoğunluğunu bir nebze önleyeceğiz."

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Projelerine Başlıyor

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Projelerine Başlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim