• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Büyükşehir Belediyesi ulaşım güvenliği için çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi ulaşım güvenliği için çalışıyor
Güvenli ulaşım hizmetleri için çalışmalarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sürücülerin trafik kurallarına uymaları,...

Güvenli ulaşım hizmetleri için çalışmalarını aralıksız sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sürücülerin trafik kurallarına uymaları, yol ve hava şartları ile ilgili bilgi vermek amacıyla yoğun kullanılan caddelerde VMS (değişken mesaj sistemi) kurdu.

Daha konforlu, ucuz ve güvenli bir ulaşım hizmeti sunmak amacıyla 2017 yılı içerisinde araç filosunu genişleten Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, akıllı kavşak sisteminden sonra sürücülerin trafik kurallarına uymaları, yol ve hava şartları ile ilgili bilgi vermek amacıyla yoğun kullanılan caddelerde VMS (değişken mesaj sistemi) kurdu. Kurulan mesaj sistemi ile sürücülere hız kontrolü, yoldaki olumsuz hava şartları ve emniyet ile ilgili bilgi mesajları verilecek.

3 caddede uygulama başlatıldı

Kent trafiğinin aksamaması ve yoğunluğun azaltılması için yıl içinde yapılan çalışmalarla akıllı kavşak sistemini başlatan ve projeyi tamamlayan Büyükşehir Belediyesi, sürücülere trafik kurallarını hatırlatmak ve bilgi vermek amacıyla 3 adet VMS (değişken mesaj sistemini) kurdu. Trafiğin yoğun olduğu Mahabad Bulvarı, Elazığ Caddesi ve İstasyon Caddesi'nde kurulan sistem ile belirli aralıklarla sürücülere yol, hava ve trafik kuralları ile ilgili değişken mesajlar gösteriliyor. Kent merkezinde trafiğin yoğun olduğu caddelerde sürücü güvenliği ile ilgili çalışmalar devam edecek. Büyükşehir Belediyesi ayrıca araç ve yaya trafiğinin sorunsuz bir şekilde seyretmesi için trafik levha ve işaretleme çalışmaları kapsamında 3 bin 737 adet trafik, yön, durak, sim ve güzergah vb. levhanın imalatını yaparak montajını gerçekleştirdi. 2 bin 563 il ve ilçelere levha montajı için omega direk dikti. Eğitim kurumları civarında araç hızını azaltmak amacıyla 556 metre kauçuk kasis döşendi, 170 kilometre soğuk yol çizgisi çizdi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim