• BIST 9693.46
  • Altın 2509.616
  • Dolar 32.5735
  • Euro 34.7645
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 20 °C

Büyükşehir Belediyesi, Tam Donanımlı Araç Filosuyla Göreve Hazır

Büyükşehir Belediyesi, Tam Donanımlı Araç Filosuyla Göreve Hazır
Büyükşehir Belediyesi, tam donanımlı araç filosu ve personeliyle karla mücadele çalışmalarına hazır.

Büyükşehir Belediyesi, tam donanımlı araç filosu ve personeliyle karla mücadele çalışmalarına hazır. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Ankara'da karla mücadeleyi, 25 ilçemizde 709 adetlik araç filomuz ve 2 bin 500 personelimizle yürüteceğiz" dedi. Başkentlilere de uyarılarda bulunan Gökçek, yağışlı havalarda aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamaları, toplu taşım araçlarını kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

Kar ve buzlanmayla mücadeleye karşı tüm ekiplerin göreve hazır olduğunu belirten Başkan Melih Gökçek, "Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından tüm araçların bakımları yapıldı. Personelimiz hazır hale getirildi. Karla mücadelede önemli görev yapan iş makinelerinin zincirleri takıldı, kar bıçaklı kamyonların bakımları yapıldı, eksiklikleri giderildi" diye konuştu.

Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yıl da karla mücadelede başarılı bir sezon geçireceklerine inandığını kaydeden Başkan Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde oluşturulan 709 adetlik araç filosu ve 2 bin 500 personelle, 24 saat 3 vardiya şeklinde görev yaptıklarını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Başkent'in 25 ilçesinde Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde bulunan 115 adet özel donanımlı kar küreme aracı, 59 kürekli kamyon, 40 kürekli tuzlama ekibi, 245 kamyon, 100 ekip aracı, 35 greyder, 35 loder, 50 beko-loder, 25 dozer ve 5 özel donanımlı solüsyon tankeriyle kar mücadelesi verileceğini belirtti.

"İSTANBUL'UN 5 KATI ALANDA ÇALIŞMA YAPIYORUZ"

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, İstanbul'un tam 5 katı büyüklüğündeki bölgede; yol, su, kanal, asfalt, kaldırım, ulaşım ve karla mücadele gibi birçok alanda hizmet verdiklerini anlatan Başkan Gökçek, Başkent'in büyüklüğüne ilişkin şu bilgileri verdi:

"Ankara'nın bir uçtan öbür uca, yani kuş uçuşu tabir edilen deyimle doğu-batı mesafesi (Kalecik-Nallıhan) 237 kilometre, kuzey- güney mesafesi (Şereflikoçhisar-Kızılcahamam) 240 kilometreyi buluyor. Merkez ilçeler dahil Ankara'nın toplam 25 ilçesinde bin 430 mahalle var. Bu mahallelerden bazıları, neredeyse il büyüklüğünde bir nüfusa sahip. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin en uzak hizmet verdiği bölge ise Nallıhan'ın merkezden 260 kilometre mesafedeki köyleri ile 200 kilometre uzaktaki Evren'in köyleri."

Başkan Gökçek, karla mücadele çalışmalarında, gerektiğinde diğer birimlerden de ekip ve ekipman takviyesi yapıldığını kaydederek, Kent Estetiği Daire Başkanlığı'ndan görevlendirilen ekiplerce, ana cadde ve bulvarların kaldırımlarının temizlendiğini söyledi.

"TUZ SİLOLARI DA HAZIR"

Buzlu ortamlarda kullanılacak tuzun stoğunun da yapıldığını bildiren Başkan Gökçek, Güvercinlik'te 1, Dikmen, Pursaklar-Saray ve Mamak'ta 3 tuz silosunun hazır olduğunu belirtti. Gökçek, "Şu anda 30 bin ton civarında tuz stoğumuz var. 25 bin tona yakın da alıyoruz. İhtiyaç olursa tekrar ilave yapacağız" dedi.

"AŞINMIŞ LASTİKLERLE TRAFİĞE ÇIKMAYIN"

Başkentlilerden, yağışlı havalarda aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmamalarını ve bu gibi hava koşullarında toplu taşım araçlarını kullanmalarını isteyen Gökçek, "Aşınmış lastiklerle trafiğe çıkan sürücüler, kazalara, yolların kapanmasına neden oluyor. Bu durumda karla mücadele araçlarımız, buralara ulaşmakta güçlük çekiyor. Vatandaşlarımız aşınmış lastiklerle trafiğe çıkmasınlar. Toplu taşıma araçlarını kullansınlar. Gidecekleri yere daha rahat ve kolay ulaşmış olurlar" diye konuştu.

KRİTİK NOKTALARDA BEKLEME

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Vedat Üçpınar da yağışlı havalarda karla mücadele araçlarının bekleme yapacağı kritik noktaların belirlendiğini vurgulayarak, şunları söyledi:

"Yağış ihtimali olduğu günlerde Konya Yolu Kepekli Kavşağı, Atakule, Havaalanı Yolu, İstanbul Yolu, Eskişehir Yolu, Samsun Yolu, Ankara Bulvarı ve 1071 Malazgirt Bulvarı gibi aşağı yukarı 110 noktada araçlarımız nöbet tutuyor. Kritik nokta 20'ye yakın olmasına karşın, genel anlamda 110 noktada bekleme yapılıyor."

Büyükşehir Belediyesi, Tam Donanımlı Araç Filosuyla Göreve Hazır

Büyükşehir Belediyesi, Tam Donanımlı Araç Filosuyla Göreve Hazır

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim