• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen oturumda meclis üyeleri 58 maddeyi karara bağladı.

Toplantıda MHP Grubu adına gündem dışı söz alan Erkal Etçioğlu, Uzun Çarşı Yenileme Projesi ile ilgili son gelişmelerin neler olduğunu Başkan Toçoğlu'na sordu. Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nin Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan onaylanmış bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Zeki Toçoğlu, "Uzun Çarşı'da projemiz hazır. Bölge esnafının talepleri doğrultusunda çalışmamızı hayata geçireceğiz. "Tarihi adadaki mevcut durum nedir?', "Projesi sonrasında bölge nasıl bir görünüme kavuşacak?" bu soruların cevaplarını esnafımızla birlikte verdik. Şuanda Anıtlar Kurulu'ndan gelecek onayı bekliyoruz. Ancak bu projenin içeriğini etkileyecek bir onay değil. O yüzden kısa süre içerisinde onay gelecektir" diye konuştu.

ÇALIŞMALAR MART'TA BAŞLIYOR

Uzun Çarşıda çalışmalara Mart ayında başlanacağını belirten Başkan Toçoğlu, "Onay gelir gelmez çalışmaları başlatacağız. Biz Mart başı veya 15'i gibi imalat çalışmalarına başlamayı öngörmekteyiz. Çarşı'da başlattığımız projenin yalnızca restorasyon ile ilgili bir proje olduğunu ifade etmeliyim. Sonuç aldığımız taktirde çarşının tümünü içine alan bir ihale gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bakırcılar Çarşısı, Ayakkabıcılar Çarşısı gibi noktaları yani bölgenin tamamını dönüştürmeyi arzuluyoruz. Projeye son halini bölge esnafı ile verdik. İnşallah güzel bir çalışmayı şehrimize kazandıracağız" ifadelerini kullandı.

ŞUBAT MECLİSİNDE 58 MADDE KARARA BAĞLANDI

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı meclisi'nde meclis üyeleri 58 maddeyi karara bağladı. İlk 24 madde ve 47 ile 56. maddeler arasındaki toplam 10 madde meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi. 25 ve 46. madde dahil toplam 22 madde ile 57 ve 58. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na meclis üyelerinin oy birliği ile devredildi. Toplantıdan ayrıca Serdivan'a kazandırılan yeni bulvarın adının resmen Medeniyet Bulvarı olması kararı çıktı. Büyükşehir Meclisi şehrin kuzey bölgesini ilgilendiren yeni içmesuyu yatırımları ile ilgili de önemli maddeleri onaylamış oldu.

ŞEHRİN KUZEYİNE 424 KİLOMETRELİK İÇMESUYU HATTI

Mecliste onaylanan madde ile Karasu ve Kocaali'ye hizmet verecek 424 kilometrelik içmesuyu hattı ve 3 içmesuyu deposunun inşa edilmesi için düğmeye basılmış oldu. Bu kapsamda başlatılacak yeni proje ile Karasu'nun ihtiyacı karşılayamayan tüm içmesuyu şebekeleri yenilenecek. Böylece şehrin kuzeyinde entegre bir içmesuyu ağı da oluşturulmuş olacak. Karasu ve Kocaali'de yaşayan vatandaşların çeşmelerine uzun yıllar temiz, bol ve kesintisiz içmesuyu ulaşacak.

Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Büyükşehir Belediyesi Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim