• BIST 9524.59
  • Altın 2491.131
  • Dolar 32.5069
  • Euro 34.7136
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 20 °C

Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başkanlığında toplandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun başkanlığında toplandı.

Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen oturumda meclis üyeleri 62 gündem maddesini karara bağladı. Toplantıda yıllık faaliyet raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilirken; Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekillikleri başta olmak üzere, meclis katipleri, encümen ve komisyon üyelerinin de seçimi yapıldı. Toplantıda faaliyet raporu ile ilgili açıklamalarda bulunan MHP Grup Başkanvekili Erkal Etçioğlu, "Faaliyet raporumuz hayırlı olsun. Şehrin gündemine de geldi. Atatürk Okulu mevkiinde otopark gerekliliği söz konusu. Burası benim de öğrenim gördüğüm bir okul. Bu okulun kaldırılarak buraya otopark yapılması teknik açıdan doğru bir karardır. MHP grubu olarak bu projeyi destekliyoruz" diye konuştu.

Meclis başkan vekili, encümen ve komisyon üyeleri seçimi ile ilgili maddede meclis başkanlığını üstlenen Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Etçioğlu'na yapıcı eleştirilerinden dolayı teşekkür etti. Alemdar, ", Büyükşehir Belediye Başkanımız da ifade ettiler şehir merkezi ve grup yollarında 900 kilometrelik bir asfalt çalışması yapılıyor. Bütün ana caddelerde asfalt devam ediyor. Daha iyisini yapmak için gayret ediyoruz ifadelerini" kullandı.

Büyükşehir Meclisi'nde oldukça dikkat çeken bir gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Büyükşehir Belediyesi'nin hafriyat ile mücadelesine profesyonel bir yaklaşım getirme hedefi doğrultusunda Mali Çevre Kurulu Kararı ile SASAY isimli yeni bir şirket kuruldu. Bilindiği üzere 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinin ardından tüm il sınırları büyükşehir sınırlarına dahil edilmiş, hafriyat ile etkin mücadele konusunda Büyükşehir Belediyesi'nin görev ve sorumlulukları da artmıştı. Bu kapsamda İstanbul, Kocaeli ve Ankara gibi büyükşehirlerde sürdürülen sağlıklı rehabilite modeli Sakarya'da da hayata geçirilmiş oldu. Kurulan yeni şirket ile sağlıklı ve kontrollü hafriyat yönetimi açısından önemli bir eşik geçildi. Rehabilite ve dolgu alanlarının daha sağlıklı yönetilebilmesine imkan getirecek bu yeni uygulama ile halihazırda şehir dışından Sakarya'ya giremeyen hafriyat atıkları konusunda daha sağlıklı bir koruma öngörülüyor. Hafriyat, atık, çöp ve tehlikeli maddelerin şehre girişleri konusunda etkin bir mücadele ortaya koyan Büyükşehir, kurulan şirket ile şehir dışından hiçbir tehlikeli maddenin Sakarya'ya girmesine geçit vermeyecek.

Büyükşehir Meclisi'nde toplam 62 madde meclis üyelerinin oylarına sunuldu. İlk 33 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu'ndan; 34 ve 35. maddeler ise Hukuk ve Tarım Ortak Komisyonu'ndan geldiği şekilde oy birliği ile kabul edildi. MHP Grubu 11 ve 21. maddelere ret oyu verdi. MHP'li Meclis Üyesi Cengiz Şişman 20. maddeye kişisel olarak ret oyu kullandı. 36 ve 45. madde (45. madde dahil) arasındaki maddeler ve 59, 60 ve 61. maddeler İmar ve Bayındırlık Komisyonu'na oy birliği ile havale edildi. 46 ve 54. maddeler (54. madde dahil) arasındaki maddeler oy birliği ile kabul edildi. Meclis'te 55, 56 ve 57 maddeler kapsamında başkan vekili, encümen ve komisyon üyelerinin seçimi yapıldı. 62. madde kapsamında ise yıllık faaliyet raporu meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleşti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim