• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Kuruyor

Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Kuruyor
Yaklaşık 4 yıl önce kurulan ve bünyesinde birçok faaliyet gerçekleştiren MABESEM, şimdi de Türk Müziği Konservatuvarı kuruyor.

Yaklaşık 4 yıl önce kurulan ve bünyesinde birçok faaliyet gerçekleştiren MABESEM, şimdi de Türk Müziği Konservatuvarı kuruyor. Malatya Büyükşehir Belediyesi, Türk Müziği Konservatuvarına sınavla öğrenci alacak.

Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezinde (MABESEM) Türk Müziği Konservatuvarı kuruluyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Sanat ve Etkinlikler Şube Müdürlüğü tarafından kurulan Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Konservatuvarında (MBTMK) hazırlık çalışmalarının tamamlanma aşamasına geldiği belirtilerek, önümüzdeki günlerde faaliyetlerine başlayacağı belirtildi. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Sanat Galerisi içerisinde kurulan konservatuvarda incelemelerde bulunarak, bilgiler verdi. Çakır'ın inceleme gezisine Genel Sekreter Yardımcıları Ertan Mumcu ve Metin Torun ile birlikte daire başkanları ve şube müdürleri de katıldı.

KURSİYERLERE 2 YILLIK EĞİTİM VERİLECEK

Kültür ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu, kurulan konservatuvarın çalışma sistemi hakkında Çakır'a bilgi verdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Konservatuvarının başlangıçta Türk Halk ve Türk Sanat Müziği dalında, akabinde de Tasavvuf ve Batı Müziği dalında daha sonra da talebe göre yelpazenin genişletilebileceğini kaydeden Mumcu, "Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle kurulan konservatuvarın eğitim süresi 2 yıl olacak. Buradaki eğitim süreci sadece teorikle kalmayacak, belediyemiz korolarının prova ve konserlerine katılarak deneyim kazanacaklar. Burada yetişen gençlerimiz aynı zamanda derleme ve araştırma faaliyetleri de yürüterek Malatya'mızın yerel müziğinin geliştirilmesinde ve gelecek kuşaklara taşınmasında önemli bir rol oynayacaklar" şeklinde konuştu.

ÇAKIR: "İLK DEFA KONSERVATUVAR OLUŞTURULUYOR"

Fahri Kayahan Konservatuvar Atölyesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Çakır, hedeflerinin özellikle çok daha fazla genç ve öğrencilere ulaşmak olduğunu belirterek, farklı bölgelerde yaptıkları farklı çalışmalarla gençleri bu merkezlere çekmeyi planladıklarını söyledi. Belediyeciliğin bir görevi de insanların kültürel faaliyetlere katılmasının sağlanması olduğunu kaydeden Çakır, "Başta gençler olmak üzere insanlarımızın sosyalleşmesi çok önemli. Sosyalleşirken de bizim kültürel değerlerimizden faydalanması ayrı bir önem arz ediyor. Malatya'da ilk defa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı oluşturuyor. Buradaki temel amacımız hem yetenekli ve güçlü sesi olan gençlerimizi ortaya çıkararak, bu alanda yetiştirmek hem de müziğimize katkı sağlayarak yerel müziğimizi daha ilerilere götürmek. Kent konseyinin burada olması, kültür evlerimizin olması, sanat sokağının oluşması buradaki sanat merkezini daha güçlü hale getirecek. Burası şehrimizin küçük bir kültür adası şekline dönüşecek. Kademe kademe bu tür faaliyetlerimizi artırıyoruz. Umarım bu konservatuvar da güzel sesler yetişir. Malatya'mıza hayırlı olsun" diye konuştu.

Çakır, atölyede yapılan çalışmaları incelemenin yanı sıra, şef ve kursiyerlerle bilgi alış-verişinde bulunarak, uzun süre sohbet etti. Çakır ayrıca eğitmen ve kursiyerlerle toplu hatıra fotoğrafı da çektirdi. Malatya Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Konservatuvarı'na öğrenci alımının sınavla olacağı belirtilirken, detaylı bilgilerin Sanat Merkezi içerisindeki Sanat ve Etkinlikler Şube Müdürlüğünden alınabileceği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Kuruyor

Büyükşehir Belediyesi Konservatuar Kuruyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim