• BIST 9151.98
  • Altın 2324.488
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9376
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Büyükşehir Belediyesi, Karla Mücadeleye Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi, Karla Mücadeleye Devam Ediyor
Hafta başında özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi,...

Hafta başında özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı ile birlikte karla mücadele çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, ulaşıma kapanan yolları açma çalışmalarına devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün kar yağışı uyarılarının ardından tüm hazırlıklarını tamamlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya'nın yüksek kesimlerinde karla mücadele çalışmaları yapıyor. Pazartesi gününden beri yüksek kesimlere aralıksız yağan karla ilgili mücadele çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Malatya'yı Adıyaman'a bağlayan yolun Bürücek Yaylası mevkide çığ tehlikesi atlattı. Görüş mesafesinin 5 metreye kadar düştüğü kar yağışının, tipiyle birlikte yer yer çığ tehlikesi oluşturduğu için Bürücek Yaylası'nda güvenlik sebebiyle ulaşımın yapılamadığı, vatandaşların da uyarıldığı ifade ediliyor. Malatya-Adıyaman Sincik ilçe yolunda da yine Büyükşehir Belediyesi ekipleri zorlu karla mücadele çalışması yapıyor. Ekipler yüksek kesimlerde gün içinde 4-5 kez açılan yolların çok kısa süre içerisinde tekrar kapandığını dile getiriyorlar.

39 MAHALLE YOLU KAPANDI

Kırsal ilçelerde etkili olan kar yağışı ile birlikte Akçadağ, Battalgazi, Darende, Doğanyol, Hekimhan, Kuluncak, Pütürge ve Yeşilyurt'ta toplam 39 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Büyükşehir Belediyesi yolları ulaşıma açmak için 24 saat aralıksız çalışırken, mücadele çalışmalarına kar savurma araçları da katılıyor. Kar mücadelesinin yapıldığı bölgelerde ekipler buzlanmaya karşı da sık sık aralıklarla tuzlama çalışmaları yapıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Karla Mücadeleye Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi, Karla Mücadeleye Devam Ediyor

Büyükşehir Belediyesi, Karla Mücadeleye Devam Ediyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim