• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 21 °C

Büyükşehir Belediye Meclisinde 'Tarihe Gülümseyen Mersin' projesi tartışması

Büyükşehir Belediye Meclisinde 'Tarihe Gülümseyen Mersin' projesi tartışması
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı'nın ilk birleşiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Akdeniz Belediye...

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis Toplantısı'nın ilk birleşiminde Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk arasında "Tarihe Gülümseyen Mersin" projesi tartışması yaşandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şubat ayı Meclis toplantısı Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleşti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda komisyon raporlarına ait 9, idare tekliflerine ait 27 ve gündem dışı 11 madde görüşüldü. Toplantıda kent merkezinin yenilenmesini içeren "Tarihe Gülümseyen Mersin" projesiyle ilgili tartışma yaşandı.

Dilek ve temenniler bölümünde söz alan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Fazıl Türk, "Tarihe Gülümseyen Mersin" projesini yaklaşık 2 ay önce Başkan Kocamaz ile görüştüklerini ifade ederek Eski Başkan Macit Özcan döneminde projenin 2-3 yıl oyalandığını kaydetti.

Tren Garı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar olan alanı kapsayan proje için dosyaları Büyükşehir'e gönderdiklerini anlatan Türk, "Ancak bize 5-6 ay sonra bir yazı geldi ve yetkinin Bakanlar Kurulu kararı ile Büyükşehir'e verildiği bildirildi. Bunun üzerine Bakanlar Kurulu kararıra itiraz ettik. Başkan Kocamaz'ın üzerinde durması halinde bu projenin hayata geçmesi için tüm desteği ve yetkiyi vermeye hazırız. Akdeniz Belediyesi olarak sadece bu proje için değil Mersin'de Büyükşehir'in taş üstüne taş koyması için kesinlikle destek sunarız. Çünkü bu ne Burhanettin'e ne Fazıl Türk'e ne başkasına kalır, Mersin'e kalır." diye konuştu.

Konuşmasında mahkeme kararına rağmen bir türlü yıkımı yapılmayan Ulu Cami yanındaki binayı da gündeme getiren Türk şöyle devam etti: "Yıkım için 3 kez ihaleye çıktık. Ancak başvuru olmadığı için yıkımı gerçekleştiremedik. Binanın yıkımı için Büyükşehir Belediyesi'ne yetki vermek istiyoruz."

"SİZ TIRNAĞINIZI KOYUN BİZ GÖVDEMİZİ KOYMAYA HAZIRIZ"

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise bu proje için alınan kararın yıllar önce verildiğine dikkat çekerek, proje kapsamında bu güne kadar hiçbir şeyin yapılmadığının altını çizdi.

'Tarihe Gülümseyen Mersin" ile ilgili karar yıllar önce alındığına dikkat çeken Kocamaz, "O zaman çıkan haberleri incelerseniz Akdeniz Oyunları çerçevesinde yapılacak olan bu tesisler, gelen misafirlerin burada kalması için butik otel olarak kullanılacaktı. Fakat yıllar geçmesine rağmen bu çalışmalar tamamlanamadı. Eğer o işler Akdeniz Belediyesi tarafından tamamlanabilmiş olsaydı, 2013'te de kullanılabilirdi. Demek ki burada bir sıkıntı var. Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu binaların bir an evvel restorasyonunun yapılarak işlevsel hale getirilmesi konusunda gayret içerisindeyiz." dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu konu ile ilgili Akdeniz Belediyesi ile yazışmalar yaptıklarını ve kentsel yenileme alanı olarak Bakanlar Kurulu'ndan da yetki aldıklarını ifade eden Başkan Kocamaz, Akdeniz Belediyesi'nin mahkemeye giderek yürütmeyi durdurma kararı aldırdıklarını belirtti.

Akdeniz Belediyesi'nin mahkeme kararını kaldırması durumunda restorasyon çalışmalarına kaldıkları yerden devam edeceklerini ifade eden Kocamaz, "Biz Mersin'in problemlerini çözmek için buradayız. Siz tırnağınızı koyun, biz gövdemizi koymaya hazırız." diye konuştu.

Bu konuda herkesi duyarlı olmaya davet eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, sözlerini şöyle tamamladı: "Allah'ın izni ile bizler hep birlikte el ele verirsek Mersin'i ancak o zaman hak ettiği yere getirebiliriz. Mersin için birbirimizin görevlerini tamamlamakla mükellefiz. Kentimizin daha huzurlu ve refah içinde olabilmesi için birlik içinde olmalıyız. Başarı ancak bu şekilde gelir. Herkes kendine göre ayrı baş çeker, farklı farklı uygulamalarla bu kenti yönetmeye çalışırsa sonuç alma şansımız olmaz."

Büyükşehir Belediye Meclisinde 'Tarihe Gülümseyen Mersin' projesi tartışması

Büyükşehir Belediye Meclisinde 'Tarihe Gülümseyen Mersin' projesi tartışması

Büyükşehir Belediye Meclisinde 'Tarihe Gülümseyen Mersin' projesi tartışması

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim